Kirnu aukeaa jälleen yleisölle – Linnanmäki vaihtaa laitteen istuimet

Linnanmäki on saanut Kirnun laitevalmistajalta selvityksen heinäkuun alussa Espanjassa sattuneesta turmasta. Valmistajan mukaan itse laite ei aiheuttanut nuoren miehen kuolemaan johtanutta turmaa, vaan se johtui laitteen vääränlaisesta huollosta.

Kotimaa
Linnanmäen Kirnu.
Linnanmäen Kirnu.Trond H. Trosdahl / Lehtikuva

Linnanmäki avaa Kirnun jälleen yleisölle. Huvipuisto on saanut Kirnun laitevalmistajalta selvityksen heinäkuun alussa Espanjassa sattuneesta turmasta.

Laitevalmistajan mukaan nuoren miehen kuolemaan johtanut onnettomuus johtui todennäköisesti Espanjan huvipuiston tekemistä muutoksista turvapuomijärjestelmiin, joille ei ollut laitevalmistajan hyväksyntää.

Laitevalmistajan mukaan laite on kaikilta osin täysin turvallinen, kun laitetta huolletaan ja tarkastetaan valmistajan suositusten mukaisesti. Linnanmäen mukaan se on noudattanut näitä valmistajan antamia suosituksia.

Linnanmäki on päättänyt varmuuden vuoksi kuitenkin vielä uusia Kirnu-laitteen kaikki istuimet ennen laitteen avaamista yleisölle. Uudet istuimet pyritään asentamaan viikonlopun aikana, jotta laite saadaan taas käyttöön ensi viikolla.

Linnanmäki sulki Kirnu-vuoristoradan heinäkuun alussa Espanjassa sattuneen turman vuoksi. Vastaavanlaisessa laitteessa kuoli nuori islantilaismies.