Monty Python -fanit into pinkeänä valkokankaiden ääressä sunnuntaina

Brittihuumorin legendojen "viimeinen keikka" livenä täyttää elokuvateatterit sunnuntaina ympäri maailmaa. 70-luvulla parhaat päivänsä nähneen ryhmän seuraava keikka kun on vasta vuonna 2044. Heh.

Kotimaa
Monty Python kannet
Meeri Niinistö / Yle

Ilman satelliitteja ja reaaliajassa kommunikoivaa maailmanyhteisöä legendaarisen Monty Pythonin viimeinen keikka saattaisi olla huomattavasti huomaamattomampi.

John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin ja Terry Gilliam esiintyvät sunnuntaina 20. heinäkuuta Lontoossa O2-areenalla, mistä spektaakkeli lähetetään suorana 1 800 elokuvateatterissa 39 maassa ympäri maailmaa. Suomessa mukana on teattereita 22 paikkakunnalla.

Vuosituhannen merkittävin kullttuuritapahtuma, hihkuu sydämensä Pythonin mustalle huumorille ja puujalkavitseille menettänyt äärifani.

– Show-time, jolloin joku saattaa pissata housuihinsa, on sen verran ainutlaatuinen ja koskettava Lahdessakin, että jouduimme siirtämään sunnuntain näytöksen isoon saliin, kertoo Dani Paajanen Kuvapalatsista.

Yksi monteista, Graham Chapman, on jo poissa ja katselemassa tulevaa esiintymispaikkaa vuoden 2044 spektaakkelille. Lupaahan ryhmä keikkailla kolmekymmenen vuoden välein.

Show-time, jolloin joku saattaa pissata housuihinsa, on sen verran ainutlaatuinen ja koskettava Lahdessakin, että jouduimme siirtämään sunnuntain näytöksen isoon saliin.

Dani Paajanen

– Saattaa olla, että hän näyttäytyy taivaallisen sormen tai maatapolkevan jalan kautta ja on näytöksessä hengessä mukana. Joka tapauksessa screeneillä tultaneen näkemään näytteitä myös menneistä ajoista, kertoo Paajanen odotuksistaan.

Paajasen mukaan ohjelmassa on ainakin vanhojen sketsihelmien päivittäminen. Kuollut papukaija -sketsi on hänen mukaansa varmasti mukana.

Herrat ovat harjoitelleet tulevaa viimeistä keikkaansa livenä suurelle yleisölle heinäkuussa Lontoossa, jossa näytökset ovat olleet loppuunmyytyjä.