Orvot siilinpoikaset täyttivät Korkeasaaren villieläinsairaalan

Korkeasaari on vastaanottanut lyhyessä ajassa ennätysmäärän orvoksi jääneitä siilinpoikasia. Poikasia hoivataan elämän alkuun ja päästetään takaisin luontoon.

Kotimaa
kaksi siiliä heinien seassa
Seitsemän veljestä -poikueen kaksi poikasta Korkeasaaren arkisto/ Ida Immilä

Korkeasaaren villieläinsairaalaan on lyhyen ajan sisällä tullut kymmeniä orpoja siilinpoikasia.

– Meillä on tällä hetkellä yli 40 pientä siiliä. Niitä tulee meille jonkun verran joka kesä, mutta koskaan aikaisemmin ei ole tullut näin montaa näin lyhyessä ajassa, sanoo eläintenhoitaja Andrea Kurten villieläinsairaalasta.

Siilit päätyvät sairaalan hoiviin yleensä silloin, jos niiden emo kuolee. Tyypillisimmin emosiilin kohtaloksi koituu liikenne. Luonnossa orvoksi jääneitä poikasia uhkaa kylmyys ja ravinnon puute.

– Meillä alle 200 grammaa painavat siilit saavat aluksi maitosekoitusta. Kun niiden paino nousee tarpeeksi, voidaan maito vaihtaa jauhelihaan ja kissanruokaan.

Kun poikaset ovat keränneet tarpeeksi painoa ja elämänkokemusta, ne palautetaan takaisin luontoon. Jos vapautus venyy lähelle syksyä, voidaan pienimmät poikaset pitää talven yli hoidossa ja vapauttaa luontoon vasta keväällä.

– Yritämme antaa siileille erilaisia luonnon materiaaleja ja luonnon hyönteisiä, jotta ne eivät erkanisi liikaa luonnollisesta elinympäristöstään. Yleensä siilit myös vapautetaan paikkoihin, missä ihmiset ruokkivat niitä jonkun aikaa, jotta ne pääsevät pikkuhiljaa tottumaan oman ravinnon etsintään.