Elävät kuolleet palaavat Turkuun

Maailmalla suosiota niittänyt zombiewalk järjestettiin ensimmäisen kerran Turussa viime vuonna. Jopa satojen eläviksi kuolleiksi sonnustautuneiden kulkue palaa takaisin entistä kalmaisempana.

ilmiöt
Zombiewalk-tapahtuma Turussa kesällä 2013.
Zombikulkue valtasi Turun kadut kesällä 2013.

Elävät kuolleet valtaavat Turun kadut lauantaina. Kulkue lähtee tuomiokirkolta kello 18 lauantaina ja kulkee muun muassa kauppatorin ja kävelykadun kautta.

Johtajazombi Mira Suovanen lupaa katsojille niljakkaan, mutta hilpeän elämyksen. Viime vuoden tapaan zombit odottavat turkulaisilta innostunutta vastaanottoa.

– Toivotaan, että yleisökin on ihan fiiliksissä. Zombeja ei tarvitse pelätä. Ne eivät hyökkää kimppuun. Näitä zombeja on kielletty puremasta.

Zombi Tuomiokirkkosillalla.

Suovasen mukaan tapahtumaan odotetaan tällä kertaa 200–300 zombia. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista, joten Suovanen toivottaakin vielä kaikki epäröivät tervetulleiksi letkan jatkoksi.

– Kunhan tulee tuomiokirkolle lauantaina ennen kuutta. Helpon zombimeikin saa, kun laittaa vaatteisiin tekoverta, kierii vähän ojassa ja laittaa muutaman heinänkorren päähän.