Tapio Soinnulle Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kansainvälinen tunnustus

Rovaniemeläinen keittiömestari Tapio Sointu on nimitetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kunniajäsenten kansainväliseen neuvostoon. Aikaisemmin Conseil d'Honneur -neuvostoon on Suomessa nimetty Keijo Ketonen Turusta.

Kotimaa
Keittiömestari Tapio Sointu
Keittiömestari Tapio Sointu on lappilaisen ruoan puolestapuhuja.Sauli Antikainen / Yle

Paistinkääntäjien kunniajäsenten neuvostoon nimitetään järjestön tiedotteen mukaan henkilöistä, jotka ovat tehneet erityisen paljon töitä gastronomian hyväksi.

Jo yli 50 vuotta keittiömestarina toiminut Tapio Sointu aloitti aikoinaan Lappi a'la Carte hankkeen, joka on tehnyt lappilaista ruokaperinnettä tutuksi Suomessa ja maailmalla. Hän on toiminut myös koko Suomen ruokalähettiläänä ja järjestänyt suomalaisia ruokaviikkoja eri maissa.

Sointu on kirjoittanut useita keittokirjoja ja kouluttanut satoja opiskelijoita keittiöalalle. Hän on toiminut 28 vuotta Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Lapin alueen vetäjänä eli voutina.

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande eli suomeksi Paistinkääntäjät on kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestö pyrkii edistämään ja vaalimaan ruokakulttuuria. Siihen kuuluu Suomessa 1 800 jäsentä, joista 60 prosenttia on alan harrastajia ja 40 prosenttia ravintola-alan ammattilaisia.

Kansainväliseen kunniajäsenten neuvostoon kuuluu 22 jäsentä. Suurin osa heistä on maailmalla tunnettuja keittiömestareita, mutta mukana on myös muita gastronomiaa edistäneitä tunnettuja henkilöitä, kuten Monacon ruhtinas Albert ja Tanskan prinssi Henrik.