Hyppää sisältöön

Hämeenlinna saamassa F4 -osakilpailun – Mika Salo: "Meidän puolelta kaikki on selvää"

Ahveniston moottoriradalla saatetaan ensi vuonna ajaa F4 -osakilpailu. Venäläismiljardööri Boris Rotenberg perustaa ensimmäisen kansainvälisen F4 -moottoriurheilusarjan. Sen osakilpailut ajetaan Venäjällä ja Virossa sekä todennäköisesti Suomessa. Ahveniston lisäksi kilpaa ajettaisiin myös Alastarossa. Radat tarvitsevat vielä hyväksynnän kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) vaatimusten täyttämisestä, kertoo Rotenbergin moottoriurheiluasioita hoitava Mika Salo.

Ahveniston moottorirata

– Tää on ollut pitkä prosessi, mutta nyt kaikki on meidän puolelta selvää, sanoo Boris Rotenbergin moottoriurheiluasioita hoitava Mika Salo.

Alun perin sarja kaavailtiin ajettavaksi vain Venäjällä, mutta Salo ei ideasta pitänyt. Rotenberg haluaa tukea venäläislupauksia, mutta näin sarjasta hyötyvät muutkin.

Mika Salon mielestä Venäjällä, Virossa ja Suomessa ajettava sarja mahdollistaa laadukkaan kiertueen tekemisen järkevällä hinnalla.

– Raha ja lahjakkuus eivät aina asu samassa talossa.

Salo pitää erityisesti siitä, että F4 -luokka täyttää puuttuvan kolon matkalla kohti isompia luokkia. F4 -autoa saa ajaa 15 -vuotiaasta alkaen.

Leimaa vaille päätetty

Ahveniston moottoriradan rataoperaattori Pertti Kurki-Suonio kertoo, että FIA otti häneen yhteyttä vuosi sitten ja kertoi, että Ahvenistolle kaavaillaan F4 -osakilpailua.

– Ei meiltä rataoperaattoreilta kysellä, kyllä se oli enemmän ilmoitussoitto. Tosin erittäin positiivinen sellainen, muistelee Kurki-Suonio.

Hän kertoo, että uusi kansainvälinen tapahtuma olisi iso piristysruiske Suomen moottoriurheilulle. Tällä hetkellä rataoperaattori odottelee, koska FIA:n edustaja tulee tarkastamaan, että rata täyttää kansainvälisen autourheiluliiton laatuvaatimukset.

– Meillä on vastaavat luokitukset olleet ja asiat menneet vain parempaan. Nyt vain pitää saada päivitetyt leimat papereihin, rataoperaattori Kurki-Suonio kertoo.

Mika Salon mukaan tarkastus tehdään heti, kun FIA:n edustaja vain ehtii paikalle. Sama koskee Alastaron rataa Loimaalla. Venäjän osakilpailut ajetaan Moskovassa, Smolenskissa ja Sotshissa, Viron taas Pärnussa.

Sarjan kaikkien kilpailuviikonloppujen operatiivisesta toiminnasta vastaa suomalaistalli Koiranen GP.

F4 -sarjasta kertoivat ensimmäisenä venäläinen Lenta sekä Suomessa Ilta-Sanomat.