Reuters: Malesialaiskone putosi Ukrainassa

Venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan kone olisi ammuttu alas. Koneessa on alustavien tietojen mukaan lähes 300 ihmistä.

Alasammuttu matkustajakone

Uutistoimisto Reutersin mukaan malesialainen matkustajakone on pudonnut. Onnettomuus on tapahtunut Ukrainassa, lähellä Venäjän rajaa.

The Aviation Heraldin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Malaysia Airlines on vahvistanut sen, että yhtiön lento MH-17 on kadonnut tutkasta. Venäläisen uutistoimiston Itar-Tassin tietojen mukaan koneesta on vastaanotettu hätäsignaali.

Katoamishetkellä kone oli noin 50 kilometriä Itä-Ukrainassa sijaitsevan Donetskin kaupungin luoteispuolella. Alue on Venäjä-mielisten ukrainalaisseparatistien hallussa.

Reutersin uutissähke perustuu venäläisen uutistoimisto Interfaxin tietoon. Interfax kertoi myös, että malesialaiskone olisi ammuttu alas.

Venäläistietojen mukaan Boeing 777 -tyyppinen kone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin, kun se yllättäen alkoi menettää korkeuttaan Ukrainan ilmatilassa juuri ennen Venäjälle siirtymistä noin kello 17.25.

Ilmailulähteiden mukaan kone löytyi maasta palavana. Alustavien tietojen mukaan koneessa oli 280 matkustajaa ja 15 miehistön jäsentä.

Konetyyppi on samanlainen, kuin Intian valtamerellä maaliskuun alussa jäljettömiin kadonnut matkustajakone.

Lähteet: Reuters, AFP, Itar-Tass