1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Jyrki Kankaan nimikkoalue Porin Kirjurinluotoon

Pori Jazzin grand old man Jyrki Kangas saa nimeään kantavan tien tai alueen Kirjurinluotoon kaavoituksen yhteydessä.

Jyrki Kangas. Kuva: Matti Kauvo / Yle

Alkuvuodesta kun Jyrki Kangas täytti 70 vuotta, lupasi Porin kaupunki osoittaa kaupungista alueen tai tien joka nimettäisiin Jyrki Kankaan mukaan. Hanke on toteutumassa, vahvistaa Porin kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä.

- Asiasta on alustavasti keskustelu kaupunginhallituksen suunnittelukokouksessa.  Esillä on ollut kaksi kaavaa, jotka ovat parhaillaan vireillä. Toinen on Jokikeskuksen kaava ja toinen liittyy tähän niin sanottuun Event Arenan kaavaan.

Mäkelän mukaan ajatuksena on, että Kirjurinluodon puolelta osoitetaan Jyrki Kankaan nimen mukainen julkinen tila joko katu, puisto tai aukio.

Event Arenalle kaavaillaan uutta paikkaa

Ajatusta uuden tapahtuma-areenan rakentamisesta Porin Kirjurinluotoon ei ole vielä haudattu. Kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelän mukaan monitoimihallia kaavaillaan nykyisen näyttelypuutarhan paikalle. Kaavamuutos tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään ensi vuoden aikana.

Alunperin Event Arenaa  suunniteltiin  Pelle Hermannin puiston lähelle, mutta suunnitelma kaatui, kun sijoittaja- ja rakentajajoukot katosivat taustalta. Event Arenalle osoitettu paikka herätti myös paljon kritiikkiä.