1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Italiassa oikeus kumosi Berlusconin tuomion seksin ostamisesta

Berlusconi tuomittiin viime vuoden kesäkuussa seitsemän vuoden vankeuteen seksin ostamisesta alaikäiseltä ja vallan väärinkäytöstä.

Silvio Berlusconi Italian senaatissa heinäkuussa 2013. Kuva: Giuseppe Lami / EPA

Italialainen valitustuomioistuin vapautti perjantaina maan entisen pääministerin Silvio Berlusconin syytteistä tapauksessa, joka koski seksin ostamista alaikäiseltä.

Berlusconi tuomittiin viime vuoden kesäkuussa seitsemäksi vuodeksi vankeuteen seksin ostamisesta alaikäiseltä ja vallan väärinkäytöstä.

Entinen pääministeri on toukokuusta alkaen suorittanut kerran viikossa yhdyskuntapalvelua Alzheimer-potilaiden hoitokodissa.

Berlusconi tuomittiin yhdyskuntapalveluun veropetoksesta, joka liittyy hänen Mediaset-yhtiöönsä. Korkein oikeus piti tuomion voimassa, joten Berlusconi ei voi enää valittaa siitä.

Oikeusjuttuja yhä kesken

Berlusconia vastaan on edelleen käynnissä muitakin oikeusjuttuja.

Helmikuussa käsittelyyn tulleessa jutussa häntä syytetään senaattorin lahjonnasta. Berlusconin väitetään maksaneen senaattorille kolme miljoonaa euroa siitä hyvästä, että tämä liittyi hänen puolueeseensa vuonna 2006. Jos Berlusconi tuomitaan, hänellä on vielä kaksi mahdollisuutta valittaa muihin oikeusasteisiin.

Berlusconia epäillään myös lahjontarikoksista, jotka liittyvät seksinostotapaukseen. Häntä syytetään siitä, että hän olisi lahjonut parittajan antamaan väärän todistajanlausunnon. Tuomari ei ole vielä päättänyt, aloitetaanko asiasta oikeudenkäyntiä.

Lisäksi häntä epäillään muiden todistajien lahjomisesta, mutta asiassa ei ole vielä nostettu syytteitä.