Israelin maahyökkäys tappanut useita lapsia Gazassa – yli 50 kuoli perjantaina

Panssarivaunujen tulituksessa on kuollut kokonaisia perheitä eri puolella Gazaa. Myös yksi israelilaissotilas kuoli perjantaina, ilmeisesti omien tulituksessa.

Ulkomaat
Palestiinalaismiehet tutkivat talojen raunioita Israelin ilmaiskun jälkeen Gazassa perjantaina 18. heinäkuuta 2014.
Palestiinalaismiehet tutkivat talojen raunioita Israelin ilmaiskun jälkeen Gazassa perjantaina 18. heinäkuuta 2014. Mohammed Saber / EPA

Ainakin 58 palestiinalaista on kuollut Gazassa Israelin maahyökkäyksen aikana, sanovat palestiinalaisviranomaiset. Israel aloitti maahyökkäyksen Gazaan myöhään torstaina. Yhteensä yksitoista päivää jatkunut konflikti on tappanut 292 palestiinalaista.

Muun muassa saman perheen kahdeksan jäsentä kuolivat myöhään perjantaina. Kuolleista neljä oli perheen lapsia: kaksi poikaa ja kaksi tyttöä ja he olivat iältään 2–13-vuotiaita. Perhe kuoli panssarivaunutuleen Gazan Beit Hanunin kylässä. Neljä lasta kuoli niin ikään panssarivaunujen tulituksessa Gazan kaupungin itäosassa. Kuolleiden joukossa oli neljä- ja seitsenvuotiaat veljekset.

Palestiinalaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan lähes kolmestasadasta kuolleesta 80 prosenttia on siviilejä. Lapsia kuolleista on noin 70. Sekä YK että Yhdysvallat on varoittanut Israelia siviiliuhreista.

Haavoittuneita on ainakin 2 200. Kodeistaan paenneiden määrä on puolestaan noussut perjantain aikana noin puolella ja määrä on nyt yli 40 000 ihmistä.

Perjantaina myös israelilainen sotilas kuoli, kertoi Israelin armeija. Israelin television mukaan sotilas olisi kuollut omien tulituksessa. Aiemmin yksi israelilaissiviili on kuollut palestiinalaisten rakettituleen ja neljä haavoittunut pahoin.

Lähteet: AFP, Reuters