1. yle.fi
  2. Uutiset

Erin oli Wanaja Festivalin avauspäivän musiikillinen ilotulitus

Ex-Nylon Beat Erin veti Wanaja Festivalin avauspäivänä lavan edustan täyteen. Laulaja on saanut taakseen bändin, joka musiikillinen monipuolisuus ja taitavuus nostivat radiohitit arvoonsa.

Erin Anttila
Erin Anttila ja Vesa Anttila
Erin ja Vesa Anttila ovat saaneet 7-henkisen livebändinsä sellaiseen iskuun että sillä voi mennä minne tahansa.Miki Wallenius / Yle

Hämeenlinnassa parhaillaan käytävän Wanaja Festivalin perjantain musiikillisesta yllätyksestä vastasi Erin Anttila,37. Nylon Beatista soolouralle lähtenyt laulaja on saanut kitaristi-aviomiehensä Vesa Anttilan johdolla taakseen bändin, joka taitaa monet tyylit ja tukee keulasolistia niin vankasti että lavan reunalla voi tehdä mitä vain ja taustajoukot eivät putoa kyydistä.

Illlan aikana bändi taipui niin valssiin kuin lattarirytmeihinkin. Viulu, mandoliinin, akustiset kitarat toivat perinteiseen yhtyesoittoon vankan käsityönleiman lisän.

Erin kahden sooloalbumin lauluista kuultiin muun muassa hittikappaleet Toiset mimmit, Älä tule hyvä tyttö, Popeda, Kokeile mua ja Vanha nainen hunningolla, joka festariyleisö lauloi mukana. Sä osaat-levyllä oleva Annan maani pyöriä nousi maaniseksi elektroakustiseksi kokeilevaksi ilotulitukseksi.

Andy McCoy kuittaili Michaelille

Alkuillasta esiintynyt Great Helmet toi lavalle ex-Hanoi Rocksin kitaristin Andy McCoyn. Bändi vei ja Andy tuli mukana. Tiukasti vedetyssä setissä Andy ennätti lohkaista myöhemmin illalla esiintyneestä Michaelista pari lausetta.

–Täällä soittaa tänään jotain tyyppei mun vanhoja biisejä. Mä soitan uusia.

Lauantain yleisöennätys rikkoutunee

Wanaja Festival jatkuu lauantaina jo klo 12.30 alkavalla Vesa-Matti Loirin erikoiskonsertilla. Myöhemmin illalla Linnapuistossa kuullaan vanhan linnan muurien edessä muun muassa Anna Abreuta, Jenni Vartiaista, Haloo Helsinkiä!, Kaija Koota, Yötä ja Hämeenlinnasta maailmalle ponnistanutta Turisasta.

Lauantain lipunmyynti on järjestäjien mukaan sujunut niin hyvin että uutta yleisöennätystä odotetaan.

Lue seuraavaksi