Gazassa uhriluku noussut yli 300:n – joukossa paljon lapsia

Israelin armeija kertoo etsivänsä kätkettyjä raketinlaukaisualustoja ja salakuljetustunneleita, joita Hamas on kaivanut Gazaan. Israel haluaa myös raivata 2,5 kilometrin turvavyöhykkeen rajalle.

Ulkomaat
Palestiinalaiset pakenivat kodeistaan Gazassa Israelin iskujen seurauksena 13. heinäkuuta 2014.
Palestiinalaiset pakenivat kodeistaan Gazassa Israelin iskujen, sekä varoituksen seurauksena 13. heinäkuuta 2014.EPA

Gazassa jo yli 340 ihmistä on saanut surmansa 12 päivää kestäneissä väkivaltaisuuksissa. Palestiinalaisten viranomaisten mukaan suurin osa kuolleista on siviilejä ja joukossa on yli 70 lasta.

Myös YK:n lastenjärjestö Unicefin mukaan kolmannes palestiinalaisuhreista on lapsia. Unicefin mukaan konfliktissa on kuollut 53 poikaa ja 20 tyttöä. Nuorin uhri on ollut kolmen kuukauden ikäinen vauva.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tänään lauantaina ainakin 45 palestiinalaista on saanut surmansa ilmaiskuissa ja maahyökkäyksessä.

Israel aloitti hyökkäyksen Gazassa torstaina 10 päivää kestäneiden ilmaiskujen jälkeen. Maahyökkäyksen aloittamisen jälkeen kolme israelilaissotilasta on kuollut. Heistä kaksi sai surmansa tänään yhteenotossa Hamasin taistelijoiden kanssa.

Palestiinalaiset ovat ampuneet lauantain aikana useita raketteja Israelin puolelle. Raketti-iskuissa on saanut surmansa yksi ihminen ja neljä on loukkaantunut.

Lähteet: Reuters, AFP