Yle Gazan rajalla: Täällä vallitsee pelon ilmapiiri

Yle Uutisten ulkomaan toimittajan mukaan Gazan rajan tuntumassa eläviä israelilaisia huolettavat Hamasin rakentamat tunnelit.

Ulkomaat
Israelin armeijan panssarivaunuja Gazan kaistan rajalla lauantaina 19. heinäkuuta 2014.
Israelin armeijan joukkoja Gazan rajalla lauantaina 19. heinäkuuta 2014.Yle

Yle Uutisten toimittaja Tapani Hannikainen on saapunut Israelin Gazan vastaiselle rajalle, jossa hänen mukaansa on hiljaista ihmisten vetäydyttyä sisätiloihin Hamasin kiihtyneen rakettitulen ja Israelin armeijan tieltä.

– Täällä vallitsee pelon ilmapiiri, kuvailee Hannikainen.

Toimittajan mukaan rajan tuntumassa Sderotin kaupungissa elävät israelilaiset ovat kertoneet hänelle olevansa tottuneita Hamasin raketti-iskujen vaaraan, mutta ovat huolissaan uudemmasta maanalaisten tunnelien strategiasta, jota Hamas on käyttänyt.

Tapani Hannikainen.
Tapani Hannikainen.Yle

Hamas on ilmeisesti kaivanut useita kymmeniä tunneleita, joiden kautta se pystyy toteuttamaan sieppauksia ja muita hyökkäyksiä Israelin puolella. Yksi tällainen hyökkäys pysäytettiin aikaisemmin lauantaina yhteenotossa, jossa kuoli yksi Hamasin taistelija ja kaksi israelilaista sotilasta.

Hamasin taktiikoista huolimatta se on ollut tuoreimmassa Israelin ja palestiinalaisten konfliktissa lähinnä vastaanottava osapuoli.

– Täytyy muistaa, että tuhot Israelin puolella ovat hyvin vähäisiä verrattuna siihen, mitä tapahtuu Gazan puolella, Hannikainen kertoi.

Lähteet: AFP