UPM-Kymmenen vaneritehtaalla Joensuussa tulipalo

Puupolttoaineen kuljettimen moottorin ylikuumentumisesta alkanut palo saatiin nopeasti hallintaan eikä se ehtinyt levitä laajalle. Tehtaassa on ollut menossa huoltoseisokki, joten tilanne ei aiheuta tuotannollisia menetyksiä.

Kotimaa

Joensuussa UPM-Kymmenen vaneritehtaalla syttyi tulipalo lauantai-iltana. Palo sai alkunsa iltayhdeksän aikaan voimalaitoksen siiloon menevän puunpolttoaineen kuljettimen moottorista.

Moottori ylikuumentui ja sytytti tulipalon, jonka tehtaassa työskentelevät työntekijät huomasivat. Myös automaattinen sammutusjärjestelmä reagoi paloon.

Joensuun paloaseman yksiköt aloittivat sammutustyöt, mutta lisäksi yksiköitä tuli avuksi Kontiolahdelta, Hammaslahdelta, Reijolasta, Lehmosta ja Kiihtelysvaarasta. Sammutusapuna oli lisäksi tehtaan oma palokunta.

Palo levisi moottorista kolakuljettimeen, mutta se saatiin sammumaan pian kymmenen jälkeen illalla. Palokunta jatkoi vielä jälkisammutustöitä ja sen varmistamista, ettei palosta ole levinnyt kipinöitä muualle tehtaaseen, kertoi päivystävä palomestari Jani Kareinen.

Vahingot jäänevät melko pieniksi. Tehtaassa on ollut menossa huoltoseisokki, joten tilanne ei aiheuta tuotannollisia menetyksiä.