Tuhannet pakenevat Gazassa – Pommitukset estävät ambulanssien liikkumisen

Pommituksissa on kuollut erään Hamas-johtajan poika, miniä ja kaksi lastenlasta.

Ulkomaat
Israelin tulitus Gazaan jatkui kiivaana myös yöllä
Israelin tulitus Gazaan jatkui kiivaana myös yöllä.Mohammed Saber / EPA
Perhe pakenee pommituksia.
Videoklipissä nähdään Israelin armeijan taisteluhelikoptereita tulittamassa Gazaa, siviilejä juoksemassa kadulla Gazan kaupungissa, sekä yöllisen tulituksen tuhoja Gazan kaupungissa.

Tuhannet ihmiset ovat paenneet Gazan kaupungin Shijaiyahin kaupunginosasta varhain tänään sunnuntaina. Uutistoimisto AFP:n toimittaja kertoo, että raskaissa pommituksissa on kuollut ihmisiä, ja uhreja on muun muassa kaduilla.

Ambulanssit eivät pääse suureen osaan alueesta Israelin pommituksen vuoksi. Suojan löytäminen on vaikeaa, sillä raja-asemat Gazasta Egyptiin ja Israeliin ovat kiinni.

Viranomaisten mukaan alueella on kuollut ainakin 40 ihmistä. Satojen ihmisten arvioidaan loukkaantuneen.

Gazaa hallitseva islamistinen Hamas on ilmoittanut suostuneensa ehdotukseen kolmen tunnin humanitaarisesta tulitauosta. Israelin yleisradioyhtiön mukaan Israel harkitsee vielä ehdotusta.

Israel kommentoi varhain tänä aamuna laajentavansa maahyökkäystään Gazassa. Israelin tavoitteena on tuhota Hamas-järjestön käyttämät salakuljetustunnelit. Niiden ansiosta Hamas on voinut jatkaa raketti-iskujaan Israeliin.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut Shijaiyahin pommituksessa. Heidän joukossaan kerrotaan olevan erään Hamas-johtajan poika, miniä ja kaksi lapsenlasta.

Liki kaksi viikkoa kestäneissä väkivaltaisuuksissa on kaikkiaan kuollut ainakin 350 palestiinalaista ja seitsemän israelilaista.

Lähteet: AFP, AP, Reuters