1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ukraina

Ukrainan hallinto ei tiedä, minne malesialaiskoneen uhrien ruumiit on viety

Uutistoimistojen mukaan turmapaikalla ei enää ole ruumiita. Joidenkin tietojen mukaan koneen 298 kuolonuhrista 196 olisi löydetty ja ainakin suuri osa niistä odottaisi junanvaunuissa lähellä turmapaikkaa.

Ukrainalaiset kaivostyöläiset avustivat viranomaisia ruumiiden etsimisessä turmapellolla, Ukrainassa perjantaina. Kuva: Dominique Faget / AFP / Lehtikuva

Itä-Ukrainan Venäjän-mieliset separatistit ovat vieneet kaikki Ukrainan hätätilaministeriön työntekijöiden löytämät 196 ruumista tuntemattomaan paikkaan, kertoo Ukrainan hallinnon tiedottaja.

Uutistoimisto AP:n toimittaja kertoo nähneensä, että torstaina pudonneen malesialaiskoneen uhrien ruumiita siirrettiin autoilla eilen lauantaina. Uutistoimistojen mukaan turmapaikalla ei ole tänään enää ollut ruumiita. Ukrainan hallinnolla ei ole tietoa niiden sijainnista. Myös kapinallisten kerrotaan lähteneen turmapaikalta.

Ukrainan hallinnon edustajan mukaan hätäministeriön työntekijöiden oli pakko luovuttaa ruumiit kapinallisille. Viranomaisilla ei ole tietoa myöskään siitä, mitä on mahdollisesti tapahtunut 102 ihmisen ruumiille. Koneessa oli 298 ihmistä.

Kansantasavallan Donetskin alueelle julistaneiden kapinallisten edustaja on sanonut, että kaikki tähän mennessä löydetyt 196 ruumista ovat junanvaunuissa Torezissa. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin edustajat ovat nähneet ruumispusseja junanvaunuissa, Etyj kertoo. Sillä ei ole tietoa, mihin ruumiita ollaan mahdollisesti viemässä.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan ruumiit olisi tarkoitus viedä Donetskiin. Ukrainan viranomaiset puolestaan odottavat, että uhrien ruumiit tuodaan Ukrainan hallinnon hallussa olevaan Harkovaan.

Separatistien on epäilty pudottaneen torstaina pudonneen malesialaiskoneen ohjuksilla. Kansainvälinen yhteisö on vaatinut, että riippumattomien tutkijoiden on päästävä turmapaikalle selvittämään tapahtumien kulkua. Kapinalliset ovat sanoneet sallivansa kansainväliset tutkimukset paikalla vain, jos Ukrainan hallitus sopii kapinallisten kanssa tulitauosta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.