1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Historiallisesta kuumatkasta 45 vuotta - muistatko?

Tänä iltana tulee tasan 45 vuotta siitä, kun ihminen laskeutui ensi kertaa kuuhun. Seurasitko Yleisradion lähetystä? Millaisia ajatuksia ja tunnelmia kuumatka herätti?

Apollo 11 astronautti Edwin 'Buzz' Aldrin kuunpinnalla vuonna 1969. Kuva: NASA / EPA

Tänä iltana kello 22.17 tulee kuluneeksi tasan 45 vuotta siitä, kun amerikkalaisia astronautteja, **Neil Armstrongia **ja Edwin Aldrinia, kuljettanut kuumoduli laskeutui kuun pinnalle.

Ensimmäiset askeleet kuun pinnalla miehet ottivat seitsemisen tuntia laskeutumisen jälkeen.

Yleisradiokin välitti suomalaisille nämä jännittävät tapahtumat. 

Historiallisia hetkiä varten koottiin Yleisradioonkin poikkeuksellinen tv-lähetys näyttävine lavasteineen ja monipuolisine asiantuntijoineen.

Myös radion puolella seurattiin tapahtumia, toimittaja Pasi Rutanen raportoi Apollo 11:n kuumatkan vaiheista Houstonista käsin.

Astronautti Neil Armstrong, joka astui kuun pinnalle ensimmäisenä, muistetaan lausauhduksestaan "tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle"

Armstrong kuoli kaksi vuotta sitten 82-vuotiaana. (siirryt toiseen palveluun)

Toisena kuuhun astunut astronautti Edwin ”Buzz” Aldrin on 84-vuotias, ja häntä voi seurata Twitterissä. (siirryt toiseen palveluun)

Avaruudesta kiinnostuneet voivat seurata Twitterissä myös esimerkiksi astronautti Reid Wisemania, joka twiittaa kansainväliseltä avaruusasemalta käsin. (siirryt toiseen palveluun)

Muistatko sinä tuon historiallisen illan tapahtumat ja tunnelman? Seurasitko lähetystä televisiosta tai radiosta? Millaisia ajatuksia ja tunnelmia kuumatka herätti?