Video: Etyjin tarkkailijoille näytettiin malesialaiskoneen uhrien ruumiita junavaunuissa Torezissa

Junavaunuihin oli säilötty jäädytettyjä ruumiita. Etyj ei voinut laskea niiden määrää tai varmentaa sitä, kuinka kauan separatistijoukot aikovat niitä kaupungissa säilyttää tai minne ne ovat menossa.

Ulkomaat
Etyj-tarkkailijat tutkivat junaa joka kuljetti ruumiita turmapaikalta Torezin rautatieasemalla, Ukrainassa sunnuntaina 20. heinäkuuta.
Etyjin tarkkailijat päästettiin todentamaan, että itäukrainalaisen Torezin kaupungin asemalla olevassa junassa on ruumissäkkejä, joissa on jäädytettyjä ruumiita.

Euroopan yhteistyö- ja turvallisuusjärjestö Etyjin lähettämät tarkkailijat on päästetty varmentamaan pudotetun malesialaiskoneen uhrien ruumiita, joita säilytetään jäädytettyinä junavaunuissa Torezin kaupungissa, noin 15 kilometrin päässä turmapaikalta.

Tarkkailijoita ei päästetty kylmävaunujen sisälle, eikä ruumiiden määrää voitu varmentaa. Etyj ei myöskään tiedä sitä, miten kauan ruumiita aiotaan säilyttää vaunuissa ja minne ne ovat seuraavaksi matkalla.

Länsimaiden viranomaiset ovat olleet huolissaan ruumiiden kohtelusta, ja erityisesti Alankomaiden pääministeri on kertonut maansa olevan raivoissaan menehtyneiden kansalaistensa ruumiiden "raahailusta". Suurin osa lentoturman uhreista oli hollantilaisia.

Lähteet: Reuters