Gazassa verinen päivä – Israel kertoo 13 sotilaansa kaatuneen

Uutistoimisto Reutersin mukaan sunnuntain aikana on kuollut enemmän israelilaisia sotilaita yhden päivän aikana kuin vuosiin. Palestiinalaisten viranomaisten mukaan sunnuntain aikana on saanut surmansa 87 palestiinalaista.

Ulkomaat
Israelin armeijan sotilaat valmistautuivat taisteluihin Gazan rajalla lauantaina 19. heinäkuuta.
Israelin armeijan sotilaat valmistautuivat taisteluihin Gazan rajalla lauantaina 19. heinäkuuta.Jack Guez / AFP / Lehtikuva

Israel on jatkanut maahyökkäystään Gazassa tänään sunnuntaina. Israelin armeija kertoo 13 sotilaansa kuolleen taisteluissa päivän aikana.

Kyseessä on tuhoisin päivä Israelin armeijalle konfliktin alkamisen jälkeen. Reutersin mukaan sotilaita on kuollut yhden päivän aikana enemmän kuin vuosiin.

Palestiinalaisten viranomaisten mukaan sunnuntain aikana on saanut surmansa 87 palestiinalaista. 67 heistä kuoli Israelin pommituksessa Shejaiyan alueella Gazan itäosassa. Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on kuvaillut pommitusta verilöylyksi.

BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan sunnuntai on ollut verisin päivä konfliktin alkamisen jälkeen.

Vajaan kahden viikon aikana sen jälkeen, kun Israel aloitti ilmaiskut ja maahyökkäyksen Gazaan palestiinalaisia on kuollut jo 425. Kuolleista yli neljännes on lapsia.

Israelilaisia on kuollut yhteensä 18. Heistä kaksi oli siviilejä.

Lähteet: Reuters, AFP, AP