1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Israel: Palestiinalaistaistelijoita tunkeutui Israelin puolelle – useita surmattu

Israelin armeijan mukaan palestiinalaistaistelijoita tunkeutui Gazasta maan eteläosaan kahden tunnelin kautta.

Israelin armeija sanoo surmanneensa ainakin kymmenen palestiinalaistaistelijaa, jotka tunkeutuivat Gazan alueelta Etelä-Israeliin.

Armeijan mukaan kaksi ryhmää tunkeutui Israelin puolelle kahden tunnelin kautta. Toinen ryhmistä tuli tunnelista vain kilometrin päässä Sderotin kaupungista. Tunkeutujien ja Israelin joukkojen välillä puhkesi tulitaistelu, minkä jälkeen Israel teki tunkeutujia vastaan ilmaiskun.

Toinen ryhmä lähestyi Niramin kibbutzia ja joutui tulitaisteluun Israelin joukkojen kanssa, armeijan radio sanoo. Sen mukaan yhteenotoissa haavoittui useita israelilaissotilaita.

Israelin armeijan  mukaan palestiinalaistaistelijat yrittivät myös sunnuntaina tunkeutua Israeliin tunnelen kautta. Puhjenneessa yhteenotossa kuoli yksi palestiinalaistaistelija ja kaksi israelilaissotilasta, armeija sanoo. Sen mukaan palestiinalaishyökkääjät olivat pukeutuneet israelilaissotilaiksi.

Maanantain iskun tekijäksi on ilmoittautunut palestiinalaisjärjestö Hamasin aseellinen siipi. Sen mukaan operaatio oli vastaus Israelin sunnuntaisiin pommituksiin Shejaiyassa Gazassa. Gazan kaupungin ja Israelin rajan välisellä alueella sijaitsevassa Shejaiyassa kuoli sunnuntain pommituksissa ainakin 72 palestiinalaista.

Gazan terveysviranomaisten mukaan Israelin ja palestiinalaisten konfliktissa on kahden viikon aikana kuollut jo yli 500 palestiinalaista. Israelilaisia on kuollut 20, heistä 18 on sotilaita ja kaksi siviilejä.

Israel aloitti torstaina  Gazaan maahyökkäyksen, jonka tavoitteeksi se on sanonut palestiinalaistaistelijoiden tunneliverkoston tuhoamisen. Ameija on edustajansa mukaan paljastanut hyökkäyksen alkamisen jälkeen 14 tunnelia, jotka kulkevat Gazasta kohti Israelia.