Katja Lukin kahlaa kesälomallaan Kemijokisuun nilkkavesissä

Keminmaalta lähtöisin olevan laulajatar Katja Lukin palailee hiljalleen takaisin töihin. Dannyn D`Voices -kokoonpanon keikat vievät tauon jälkeen pitkin Suomea.

kulttuuri
Katja Lukin
Laura Holappa / Yle

Synnyinseudullaan lomaileva laulaja osaa arvostaa hengähdystaukoaan.

– Peräti viikko on ollut aikaa viettää kotiseudulla Keminmaan Lassilassa. Usein loma on jäänyt ihan pariin kolmeen päivään, kertoo Katja.

Artistit kiertävät kesällä tiiviisti lavoilla ja muilla esiintymispaikoilla. Loman jälkeiset esiintymiset alkavat Rauman festareilla ja sitten se onkin menoa pitkin Suomen suvea.

– Syksymmällä on luvassa muun muassa laivakeikkoja sekä kiertue, jossa on mukana myös Diandra Flores.

Katja tunnustaa tykkäävänsä hotellielämästä ja vannookin puhtaiden, viikattujen lakanoiden voimaan.

– Valmiiksi katettu aamupalakin on huima juttu. Eivät ne toki voita äidin ja iskän tarjoiluja, kiirehtii Katja lisäämään.

Viimein pitkäsoitto

Katjan ensimmäinen pitkäsoitto _Löysin viimein paikan kaivatun _on tullut alkukesästä julki. Levyn nimiraita on hittinikkareiden Veikko Samulin ja Pertti Reposen käsialaa vuosikymmenten takaa ja sen on aiemmin levylle laulanut Dannyn kanssa esiintynyt Armi Aavikko.

Aavikon levytyksenä kappale jäi jostain syystä vähemmälle huomiolle ja radiosoitolle, joten Katja uskalsi tarttua mielestään kaunismelodiseen lauluun.

Levyllä kuuluu myös Katjan kotiseuturakkaus, kun viimeisenä raitana on Keminmaalle omistettu kappale. Laulun sävellyksen ja sanoituksen on tehnyt Sonata Arctican nokkamies Tony Kakko.

Artisti ja kansankynttilä

D`Voices -keikkojen lisäksi Lukinia työllistä ala-asteen musiikinopettajan työ, sillä Katja on opiskellut luokanopettajaksi pääaineenaan musiikki.

Virkapaikka on Lahdessa ja työt hän aloitti viime marraskuussa ykkösten kanssa ja jatkaa saman luokan mukana myös syksyllä.

– Siinä ei paljon artistisuus paina, kun niiden ihmistaimien kanssa pelaa, Katja tuumaa.