Kappalaisen homokannat poikivat kantelun tuomiokapituliin – "Se oli kirkon tunnustuksen ja pappislupauksen vastainen"

Lappeenrannan Sammonlahden seurakunnan kappalaisen mielipidekirjoitus oli viimeinen pisara seurakunnan konservatiiveille. Kiistelty kirjoitus on tuonut Maarit Hirvelle runsaasti myös hyvää palautetta.

Kotimaa
Maarit Hirvi
Yle

Lappeenrannassa Sammonlahden seurakunnan kappalaisesta Maarit Hirvestä on tehty kantelu tuomiokapituliin. Hirvi on kertonut julkisesti kannattavansa samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Näin kantelua perustelee kantelun allekirjoittanut Teuvo Eskelinen:

– Kappalainen Maarit Hirveä vastaan tehty kantelu nyt vain perustuu yksinkertaisesti siihen, että hänen kirjoituksensa Etelä-Saimaassa oli täysin Raamatun vastainen. Se oli myöskin kirkon tunnustuksen vastainen sekä myös hänen oman pappislupauksensa vastainen, Eskelinen kertaa.

Kirjoitus jakaa seurakuntaa

Sammonlahden kappalaiselle Maarit Hirvelle on tulvinut palautetta kannanotostaan homoaviolliittojen puolesta. Monet ovat kiitelleet rohkeaa avausta. Ryöpytystäkin on tullut. Vastustajat vetoavat seitsemään Raamatun kohtaan.

– Raamatussa on kohtia, jossa sanotaan, että pitää olla orjia. Miksi niitä ei noudateta? Miksi on yksi asia joka nostaa karvat pystyyn? kysyy Hirvi.

Eskelisen mukaan kirjoituksellaan Hirvi hylkää sen kirkon perusajatuksen, että kaikkia asioitaon arvosteltava Raamatun sanan valossa.

Sitä voisi kysyä, että jos paljon ihmisiä on tekemässä synnillistä, niin muuttuuko se synnittömäksi.

Teuvo Eskelinen

– Hän (Hirvi) poikkeaa totaalisesti Jumalan sanasta. Lisäksi omissa nettijutuissaan hän kirjoittaa, että "hänhän on vain samaa mieltä kuin valtaosa muista naispapeista". Sitä voisi kysyä, että jos paljon ihmisiä on tekemässä synnillistä, niin muuttuuko se synnittömäksi, Eskelinen kysyy.

"Arkkipiispan lausunnossa myös hyvää"

Arkkipiispa Kari Mäkinen pyysi viime viikolla anteeksi homoseksuaaleilta omaa aiempaa käytöstään ja ennakkoluulojaan. Mäkinen toivoi MTV3:n ja Porin kaupungin järjestämässä Suomi Areenassa, että myös kirkko ja yhteiskunta voisivat yhtyä anteeksipyyntöön ”päätöksistä ja lainsäädännöllisistä ratkaisuista riippumatta. Eskelisen mukaan lausunnossa oli myös paljon hyvää.

– Jos jotain ihmisryhmää on kohdeltu väärin ihmisenä, niin on se tietenkin anteeksipyynnön paikka. Jos kuitenkin samalla unohdetaan sanoa, että heidän elämäntapansa on väärä, Raamatun vastainen ja syntiä, niin silloin ihmisiä johdetaan harhaan. Olen tämän myös arkkipiispalle ja lehdistölle tiedoksi välittänyt, Teuvo Eskelinen sanoo.