WSJ: Saimaa on yksi maailman kauneimmista järvistä

Talouslehti Wall Street Journal on listannut Saimaan maailman viiden vaikuttavimman järvikohteen joukkoon.

Kuva: Olavi Kietäväinen

Saimaan järvimaisema on kerännyt kansainvälistä kunniaa. Yhdysvaltalainen talouslehti Wall Street Journal listaa Saimaan yhdeksi maailman upeimmista järvikohteista. 

Lehti perustelee Saimaan valintaa esimerkiksi sen kauniilla saaristolla. Vaikka Saimaa on vain tunnin matkan päässä Helsingistä, se tuntuu lehden mukaan aivan omalta maailmaltaan.

Pisteitä keräävät myös Saimaan metsäiset mökkirannat sekä Saimaassa uiskentelevat taimenet. Wall Street Journalin mukaan Saimaa on kaunis ympäri vuoden, mutta varsinaisessa kukoistuksessaan se on pitkinä lämpiminä kesäiltoina. Kehuja keräävät myös Saimaan raikas vesi ja mustikkametsät.

Saimaa kovassa seurassa

Saimaan lisäksi Wall Street Journal listaa neljä muuta kaunista järvikohdetta. Euroopasta löytyy lehden mukaan Saimaan lisäksi kaunis järvikohde, joka sijaitsee Puolan ja Slovakian rajamaastossa Tatravuorilla. Vuorilla on paljon alppimaisia järviä, joista lehden mukaan kaunein on Morskie Okojärvi. Myös Sveitsistä löytyy kirkasvetinen Lucerne-järvi.

Yhdysvaltalaista väriä listalle tuo Arizonassa sijaitseva Powell-järvi, jonka syvää sinistä järveä ympäröivät aavikkohiekka sekä lukuisat kaktukset. Kolmas kohde listalla on Keniassa sijaitseva suolapituinen Nakurujärvi, joka on kuuluisa elävästä lintukirjostaan. 

Lisätty 21.7.2014 klo 16:42 Tiedot Sveitsin Lucerne-järvestä.

Korjattu 21.7.2014 klo 16:42 Alaotsikkoon viiden vaikuttavimman, ei neljän, kuten aiemmin jutussa kerrottiin.