Kiinan naisille tarkoitetut vaaleanpunaiset parkkiruudut raivostuttavat

Kiinalaisessa ostoskeskuksessa naisille suunnatut vaaleanpunaiset parkkiruudut ovat 30 senttimetriä tavallisia parkkiruutuja leveämpiä. Niiden on katsottu loukkaavan naisten ajotaitoa.

Ulkomaat

Kiinalainen ostoskeskus on saanut nettikansan vihat niskoilleen otettuaan käyttöön pelkästään naisille suunnattuja parkkipaikkoja. Wall Street Journalissa julkaistun blogikirjoituksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan parkkiruudut on maalattu vaaleanpunaisella maalilla ja ne ovat 30 senttimetriä tavallisia ruutuja leveämpiä.

Koillis-Kiinan Dalianin kaupungissa sijaitsevassa ostoskeskuksessa olevissa parkkiruuduissa on lisäksi teksti: "Kunnioittavasti varattu naisille".

Twitterissä ja kiinalaisten mikroblogipalvelussa Weibossa parkkipaikkoja on arvosteltu seksistisiksi ja epäkunnioittaviksi. Niiden on sanottu loukkaavan naisten ajotaitoa.

Jotkut netinkäyttäjät ovat kuitenkin myös pitäneet naisten parkkiruutuja huomaavaisina.

Kysessä ei ole ensimmäinen kerta, kun naisille on tehty omia parkkipaikkoja. Esimerkiksi vuonna 2010 Kiinan Hebein maakunnassa varattiin yksi parkkihalli pelkästään naisille. Vuonna 2009 Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa naisille varattiin omia parkkipaikkoja lähellä ostoskeskusten sisäänkäyntejä, jotta heidän ei tarvitsisi kävellä pitkiä matkoja korkokengillään.

Naisille suunnattuja parkkipaikkoja on myös Saksan Baden-Württembergissä ja Brandenburgissa.