1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Liikenteen turvallisuusvirasto

Pohjalaiset veneliikkeet haluavat Trafin rekisteröintikumppaniksi

Tähän mennessä veneiden rekisteröinti on hoidettu maistraatissa, mutta elokuun alusta asia siirtyy Trafin vastuulle. Veneliikkeistä arvioidaan, että paperityö ainakin vähenee.

Liikenteen turvallisuusvirasto
Veneitä laiturissa
Mari Latva-Karjanmaa / YLE

Pohjaiset veneliikkeet pitävät veneiden rekisteröintivastuun muutosta valtaosin myönteisenä asiana. Veneiden rekisteröinti siirtyy elokuun alussa maistraateilta Liikenteen turvallisuusviraston Trafin vastuulle. Etenkin isommat veneliikkeet ovat hakeneet Trafilta rekisteröintikumppanuutta.

Veneen rekisteröintilomakkeet on joutunut tähän mennessä täyttää käsin ja skannata maistraattiin. Sama työ on tehty siellä päässä uudelleen. Trafin sähköisen järjestelmän myötä paperityön määrä vähenee merkittävästi.

Moni pohjalainen veneliike haluaakin nyt Trafin kumppaniksi. Veneliikkeen hoitama rekisteröinti on asiakaspalveluvaltti, arvioi Marko Karilainen ähtäriläisestä Karilainen Oy:stä.

– Ehkä se helpottaa asiakkaan kaupantekopäätöstä, kun rekisteröinti hoidetaan jo kaupassa, Karilainen arvioi.

Karilaisen lisäksi esimerkiksi vaasalainen F&M Boats aikoo jatkaa rekisteröintiä Trafin kanssa, myös Jokiniemi Motors Seinäjoelta on lähdössä mitä luultavimmin mukaan.

Rekisteröintiyhteistyöhön liittymistä harkitaan vielä lähinnä pienemmissä liikkeissä, joissa venekauppa ei ole päätoimiala.

Lue seuraavaksi