Oulu-Helsinki -matkalippujen hinnoissa isoja eroja

Hintahaitaria matkalipuissa on venyttänyt moni uudehko ilmiö. Halpabussiyhtiöt ovat laajentaneet ja laajentamassa palveluaan Oulun korkeudella. Heinäkuun alussa vapautui linjaliikenteen kilpailu. Myös VR:n lippu-uudistus on tuonut hintoihin kirjavuutta jopa saman vuorokauden sisällä.

Matkakortit ja -liput

Matkalippujen hinnoissa Oulu-Helsinki-välillä on suuria eroja. Esimerkiksi keskiviikkona 30. heinäkuuta Helsinkiin maan- tai rautateitse matkustaville halvin on Onnibussin aamuyhdeksältä lähtevä vuoro Oulusta Helsinkiin 20 euron hinnalla ja kallein on Matkahuollon kello 20:30 lähtö Oulusta Helsinkiin 117 euron hinnalla.

Hintavertailu tehtiin varhain tiistaiaamuna uudella pikavuorot.fi -nettipalvelulla, joka kerää yhteen aikataulu- ja hintatiedot linja-auto- ja junalipuista VR:n, Matkahuollon, Onnibus.comin, Pohjolan Liikenteen ja Onniexpressin verkkopalveluista.

Uudessa nettipalvelussa on myös linkit lippuostoksille hintavertailusta valittuun yhtiöön.

Hinnat alati liikkeessä

Hintahaitari maantie- ja rautatieliikenteessä venyy nyt kuin jo aiemmin lentoyhtiöillä, kysynnän ja tarjonnan ehdoilla.

Esimerkiksi niinkutsutut halpabussiyhtiöt ovat laajentaneet ja laajentamassa palveluaan Oulun korkeudella. VR:n lippu-uudistus on tuonut hintoihin kirjavuutta jopa saman vuorokauden sisällä.

1.7.2014 vapautunut linja-autoliikenteen kilpailu on lisännyt huomattavasti Oulun ja Helsingin välillä tarjottavia eri hintaisia ja eri lähtöajan lipputuotteita.

Tavallisena kesäisenä tiistaina Oulun ja Helsingin välille on tarjolla 105 erilaista matkalippua.