Venäjä vaatii Suomea tutkimaan väitteet Ukrainassa toimivista suomalaisista palkkasotilaista

Tieto palkkasotilaista perustuu italialaisen Il Giornale -lehden uutiseen, jonka mukaan vapaaehtoisia Suomesta, Ruotsista, Ranskasta ja Baltian maista olisi liittynyt Ukrainan hallitusta tukeviin puolisotilaallisiin joukkoihin.

Ukraina

Venäjän ulkoministeriö vaatii Suomea tutkimaan väitteet, joiden mukaan suomalaisia palkkasotilaita olisi liittynyt Ukrainan hallitusta tukeviin puolisotilaallisiin joukkoihin. Venäjän ulkoministeriö kertoi asiasta tiedotteella maanantai-iltana.

Tieto suomalaisista palkkasotilaista perustuu italialaisen Il Giornale -sanomalehden uutiseen, jonka mukaan vapaaehtoisia Suomesta, Ruotsista, Ranskasta ja Baltian maista olisi liittynyt äärioikeistolaisena pidettyyn niin sanottuun Azovin pataljoonaan.

Lehden haastatteleman italialaisen vapaaehtoisen mukaan ulkomaalaisille taistelijoille ei makseta palkkaa, vaan he ovat mukana omasta tahdostaan ja usein ideologisista syistä.

– Jos julkaisun tiedot pitävät paikkansa, niin tämä on uusi todiste ulkomaalaisten taistelijoiden sekaantumisesta Ukrainan sisäiseen aseelliseen konfliktiin. Vaadimme, että näiden maiden viranomaiset tekevät perusteellisen tutkimuksen näistä väitteistä sekä tuomitsevat palkkasotilaiden osallistumisen Itä-Ukrainan aseellisiin vihamielisyyksiin, tiedotteessa sanotaan.

Italialainen toimittaja vieraili Azovin pataljoonan tukikohdassa Berdjanskissa. Hänen mukaansa kaikki vapaaehtoiset ovat hyvin koulutettuja ja heillä on aiempaa taistelukokemusta.

Lähteet: Itar-Tass