Israelin ilmavoimat iski yli 70 kohteeseen Gazassa

Gazan hätäpalvelujen tiedottajan mukaan ainakin 16 palestiinalaista on kuollut tiistain aikana. Israelin armeija kertoi tiistaiaamuna, että kaksi sotilasta on kuollut taisteluissa. Yhden kerrotaan olevan kateissa.

Ulkomaat
Israelilaissotilaita panssarivaunun päällä Israelin ja Gazan rajalla.
Israel on jatkanut Gazan pommittamista tiistaiyön ja -aamun aikana tykistöllä, panssareilla ja ilmavoimilla. Gazan hätäpalvelujen tiedottajan mukaan ainakin 16 palestiinalaista on kuollut tiistain aikana.

Palestiinalaisen poliisin tiedottajan mukaan Israelin hävittäjät ovat iskeneet yli 70 kohteeseen Gazan kaistaleella tiistaina. Gazan hätäpalvelujen tiedottajan mukaan ainakin 16 palestiinalaista on kuollut tiistain aikana.

Maanantaina gazalaiset siviilit kertoivat Yle Uutisille, että Israelin iskut ovat kohdistuneet siviiliasutuksiin, joilla ei ole mitään tekemistä Hamasin kanssa.

Israelin tiistaina tekemien ilmaiskujen kohteiden joukossa oli muun muassa viisi moskeijaa, jalkapallostadioni ja Hamasin sotilaallisen siiven kuolleen johtajan entinen koti. Lisäksi ainakin 19 kalastusalusta on palanut Israelin laivaston tulituksessa.

Israelin armeija kertoi tiistaiaamuna, että kaksi sotilasta on kuollut taisteluissa ja yksi on kateissa.

Konfliktissa on tähän mennessä kuollut yhteensä 27 Israelin sotilasta ja kaksi siviiliä.

Palestiinalaisten viranomaisten mukaan palestiinalaisia on kuollut ainakin 585. Valtaosa uhreista on siviilejä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ja Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ovat tiistaina Kairossa. He yrittävät välittää tulitauon Israelin ja palestiinalaisjärjestö Hamasin välille.

Myös Arabiliiton johtaja Nabil al-Arabi vaatii Hamasia hyväksymään Egyptin tulitaukoehdotuksen. Hamas torjui ehdotuksen viime viikolla.

Kerry on luvannut 47 miljoonaa dollaria humanitaarista apua Gazan kaistaleelle. Kerry aikoo tavata tiistaina Egyptin johtoa.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan tulitauon aikaansaaminen voi olla hankalampaa kuin aiemmin, koska Egyptin vaikutusvalta Hamasiin on vähentynyt sen jälkeen, kun maan armeija syrjäytti presidentti Muhammad Mursin viime vuonna.

Lähteet: AFP, AP