Ukraina kutsuu lisää reserviläisiä asepalvelukseen – parlamentissa puhkesi tappelu

Edellisen kerran Ukraina kutsui reserviläisiä palvelukseen noin puolitoista kuukautta sitten. Parlamentin ratkaisu ei syntynyt ilman kahnauksia.

Ulkomaat
Kansanedustajia tappelemassa.
Ukrainan parlamentissa puhkesi tappelu alkuvuodesta syrjäytettyä presidentti Viktor Janukovytšia kannattavien edustajien ja näiden vastustajien välillä, kun parlamentti äänesti osittaisesta liikekannallepanosta tiistaina.

Ukrainan parlamentti hyväksyi tiistaina presidentin määräyksen kutsua lisää alle 50-vuotiaita reserviläisiä taistelemaan Itä-Ukrainan kapinallisia vastaan ja puolustamaan Venäjän vastaista rajaa.

Edellisen kerran Ukraina kutsui reserviläisiä palvelukseen noin puolitoista kuukautta sitten. Kyseinen kutsu on nyt vanhentunut.

Ukrainan hallitus päätti uusia presidentin määräyksen varmistaakseen, että armeijalla on tarpeeksi joukkoja "terrorismin vastaisen operaation" jatkamiseksi.

Ukrainan johtavan turvallisuusviranomaisen Andrei Parubyn mukaan tuoreet värvätyt sijoitetaan joko taistelu- tai tukijoukkoihin. Osa heistä sijoitetaan puolustamaan Venäjän rajaa.

Parubyn mukaan Venäjä on viimeisen viikon aikana siirtänyt lisää joukkojaan Ukrainan rajan tuntumaan.

Äänestyksen jälkeen nationalistipoliitikot ja entisen presidentin Viktor Janukovytšin puoluetoverit kävivät lyhyen kahakan parlamentissa.

Lähteet: Reuters