Smoukahontas-Saralle historiallinen jenkkilevysopimus: Yhtiön pomo vertaa Adeleen

YouTube-videoistaan maailmanmaineeseen nousseen Sara Maria Forsbergin nousukiito jatkuu – nyt hän on solminut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Capitol Recordsin kanssa.

Kuva: Yle

Smoukahontaksena tunnettu pietarsaarelainen Sara Maria Forsberg on solminut historiallisesti merkittävän levytyssopimuksen jenkkiyhtiö Capitol Recordsin kanssa. Levyn päätuottajana toimii Grammyja voittanut supertuottaja Rodney Darkchild, joka on tuottanut levyjä muiden muassa Michael Jacksonille, Beyoncelle ja Lady Gagalle.

Varsinainen tarina alkaa kuitenkin jo kolmisen vuotta sitten, ennen kuin Sara oli tehnyt ainoatakaan YouTube-videota.

– Tuolloin kävimme  Warner Musicilla, jossa Sara esitteli itsensä. Warnerilla ihastuttiin Saran lauluun, mutta silloin koko asia kuitenkin jotenkin jäi, koska Warner toivoi Saran tekevän musiikkia suomeksi. Saran YouTube-menestyksen jälkeen suomalaiset levy-yhtiöt alkoivat ottaa yhteyttä, Saran manageri Johannes Ylinen kertoo YleX:n haastattelussa.

Yhdysvaltain-reissuaan varten Sara oli varautunut tekemällä demobiisejä ja kirjoitti yhdessä kappaleen Teemu Brunilan ja Jukka Immosen kanssa. Capitol Recordsilla ihastuttiin kuitenkin eniten Saran täysin itse tekemään R'n'B-henkiseen kappaleeseen.

– Sara veti siellä Capitol Recordsin pomoille oman biisinsä ja Christina Aguileraa ilman säestystä, kertoo manageri Johannes Ylinen.

Muutaman päivän kuluttua Ylinen sai puhelun: Capitol Records halusi solmia levytyssopimuksen.

- Capitol Recordsin Steve Barnett sanoi, että hänelle on tullut vastaavanlainen olo vain Adelesta ja Sam Smithista. Että Sara "is her third baby", Ylinen kertoo ylpeänä ja häkellyksissään.

Keväällä Sara solmi kahden vuoden sopimuksen My Damn Channelin kanssa (siirryt toiseen palveluun), jonka jälkeen hän muutti Los Angelesiin. Ylinen kertoo YleX:n haastattelussa, että videodiiliä solmittaessa kaikki musiikkiin liittyvä jätettiin sopimuksen ulkopuolelle. Seuraavaksi he järjestivät tapaamisia suurien levy-yhtiöiden kanssa.

– Päätimme, että nyt mennään isoimpaan maaliin asti, niin korkealle kuin vain päästään. Kävimme tapaamassa kaikki major labelit Columbia Recordsista Warner Atlanticiin.

– Capitol Recordsilla pääsimme istumaan siihen legendaariseen pyöreään huoneeseen, jonka seinällä roikkui The Beatlesien, Bee Geesien ja Beach Boysien kultalevyjä. Uskomaton fiilis.

Anni Saastamoinen / YleX