Kodin Ykkösen lähtö voi tyhjentää Family Centeriä enemmänkin

Kodin Ykkösen lopettaminen Lappeenrannassa on harmillinen kauppakeskuksen muille liikkeille. Iso tyhjä liiketila ei ole hyväksi myynnille ja siksi osa harkitsee siirtymistä muualle.

Kodin Ykkönen
Kodin 1 Lappeenrannassa
Yle

Lappeenrannassa kauppakeskus Family Centerin kauppiaat ovat harmissaan Kodin Ykkösen lopettamisesta. Ison tilan uudelleen täyttäminen tulee todennäköisesti olemaan vaikeaa. Jos tila jää pitkään tyhjilleen, sillä on vaikutusta myös kauppakeskukseen jääviin liikkeisiin.

– Kyllä tässä on ihan oikeutettua olla huolissaan Family Centerin tilanteen suhteen, myöntää naisten vaateliike Voglian toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Iso vetonaula olisi halutumpi

Useimmissa liikkeissä toivotaan, että Kodin Ykkösen tilalle saataisiin yksi suurempi toimija. Toki pääasiana kuitenkin pidetään sitä, että tila tulee vuokratuksi, vaikka useammallekin, sillä Kodin Ykkösen kaltaista isoa liikettä on vaikea löytää taloudellisesti vaikeana aikana.

– Yksi isompi naisasiakkaita houkutteleva liike siihen olisi ihanteellinen, toivoo Voglian Markku Virtanen.

– Kyllä siinä olisi hyvin tilaa vaikka kolmellekin. Niin suurta tilaa harva tarvitsee, veikkaa Lasten Vaatekaapista Anette Lähde.

Muutkin harkitsevat lähtemistä

Family Center on kauppiaiden mielestä hyvä liikepaikka muun muassa lapsiystävällisyytensä ja ilmaisten parkkipaikkojen vuoksi. Nykyisistä tiloista ei ole hinkua päästä pois, mutta silti muutamissa liikkeissä mietitään vaihtoehtoja, jos iso osa kauppakeskusta jää tyhjilleen.

Lasten Vaatekaapin myymäläpäällikkö Anette Lähde myöntää, että jos tilaan ei mitään uutta löydy, pitää miettiä siirtymistä toiseen kauppakeskukseen.

– Ei tässä hätiköityjä päätöksiä olla tekemässä, mutta kyllä keskustassa on useita paikkoja jonne voisi muuttaa. Täytyy laskea mikä on kannattavaa. Iso-Kristiinakin on houkutteleva, mainitsee Anette Lähde Lasten Vaatekaapista.

– Jos tämä kauppakeskus tyhjenee, niin pitää pitää silmät, korvat ja mieli avoimena muille vaihtoehdoille. Ei ole pois suljettua, että palaisimme keskustaan, myöntää Nanso Shopin myymäläpäällikkö Anna Tammelin.

Family Centerin kauppiaat odottavat, että vuokraisäntä ottaa elokuussa yhteyttä ja kertoo missä mennään. Edes kauppakeskuksen muut toimijat eivät tiedä koska Kodin Ykkönen olisi lopettamassa.