Israelilaisministeri: Ei tulitaukoa ennen kuin kaikki tunnelit on tuhottu

Oikeusministeri Tzipi Livni sanoi myös, että tulitauko ei ole mahdollinen siksikään, että Hamas on asettanut sille ehtoja, joita kukaan ei voi hyväksyä.

Ulkomaat
Israelilaissotilaita panssarivaunun päällä Israelin ja Gazan rajalla.
Israelilaissotilaita panssarivaunun päällä Israelin ja Gazan rajalla aamulla 22. heinäkuuta.Reuters-TV

Israel ei aio aloittaa tulitaukoa Gazassa ennen kuin taistelijoiden tunnelit on tuhottu, sanoi oikeusministeri Tzipi Livni tiistaina. Israel on sanonut sotilasoperaationsa tähtäävän rajan alittavien tunneleiden tuhoamiseen.

– Tulitauko ei ole lähellä, Livni sanoi.

– Tunnelin päässä ei näy valoa.

Livni sanoi myös, että tulitauko ei ole mahdollinen siksikään, että Hamas on asettanut sille ehtoja, joita kukaan ei voi hyväksyä. Livnin mukaan Hamasin ehtoja eivät hyväksy Israelin lisäksi myöskään palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas tai tulitaukoa välittävät Egypti tai Yhdysvallatkaan.

Samaan aikaan Gazassa raskaat taistelut ovat jatkuneet tiistaina. Israel on muokaroinut Gazaa ja musta savu leijui kaistaleen yllä. Myös palestiinalaisten rakettituli Israeliin on jatkunut kiivaana. Yksi raketti räjähti Tel Avivin Ben Gurionin kansainvälisen lentokentän liepeillä. Kahden ihmisen kerrotaan loukkaantuneen lievästi.

Konfliktissa on kuollut jo yli 600 palestiinalaista, joista valtaosa siviilejä, sanovat palestiinalaisviranomaiset. Israelin armeija sanoo tappaneensa 183 taistelijaa. Israelilaisia on puolestaan kuollut 29, joista 27 sotilaita. Määrä on lähes kolme kertaa enemmän kuin edellisen Gazan maahyökkäyksen aikana 2008–2009.

Lähteet: AFP, Reuters