Itävalta: EU valmistelee puolustuspakotteita Venäjää kohtaan

Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz sanoi, että valmisteilla oleviin pakotteisiin liittyisi asevientikielto.

Ukraina
Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz.
Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz.Abedin Taherkenareh / EPA

EU on aloittamassa Venäjän puolustussektoria koskevien pakotteiden valmistelun, sanoo Itävallan ulkoministeri Sebastian Kurz uutistoimisto AFP:n mukaan. Kurtz sanoo, että pakotteisiin liittyisi muun muassa asevientikielto.

Kurtz kertoi asiasta Twitter-viestissään. Puolustuspakotteita koskevien pakotteiden valmistelun ovat vahvistaneet myös EU-diplomaattilähteet.

Uutistoimisto Itar-Tass kertoi aiemmin tiistaina niin ikään omiin lähteisiinsä perustuen, että EU olisi valmis kieltämään uudet sotilaalliset sopimukset Venäjän kanssa. Voimassa oleviin ei kuitenkaan kosketa, lähteet sanoi. Tällä viitataan ilmeisesti muun muassa meneillään olevaan Mistral-aluskauppaan Ranskasta.

Uutistoimisto Reutersin diplomaattilähteiden mukaan EU-maiden hallitukset keskustelevat mahdollisuudesta määrätä Venäjälle pääomaan liittyviä rajoituksia sekä puolustus- ja energiateknologiaa koskevia pakotteita, jos maa ei tee yhteistyötä Itä-Ukrainassa pudonneen malesialaiskoneen turman tutkimuksissa.

EU-maiden ulkoministerit ovat keskustelleet Brysselissä unionin toimista Venäjää vastaan Ukrainan kriisin vuoksi. Lisäksi lähteet kertoivat aiemmin, että talouspakotelistalle lisättäisiin uusia nimiä torstaina.

Lähteet: AFP, Itar-Tass