1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuninkaalliset

Englannin pikkuprinssi täytti vuoden – videokooste ensimmäisen vuoden tapahtumista

Prinssi George vietti syntymäpäiviään perhepiirissä Kensingtonin palatsissa. Juhliin osallistui muiden muassa isoisoäiti Englannin kuningatar Elisabet II.

Prinssi William Cambridgen herttuatar Cathrinen kanssa kuvattuna 2. heinäkuuta prinssi Georgen kanssa Lontoon luonnontieteellisessä Museossa.

Englannin kuningatar Elisabet II liittyi tiistaina lapsenlapsenlapsensa, prinssi Georgen syntymäpäiväjuhlaväkeen. Pikkuprinssi George juhli yksivuotissyntymäpäiväänsä perhepiirissä.

Prinssi William ja hänen vaimonsa Catherine järjestivät juhlat kotonaan Kensingtonin palatsissa Lontoossa. Kuningattaren vihreän Bentley-auton nähtin ajavan palatsin porteista. Hovin tiedottaja vahvistaa, että 88-vuotias kuningatar osallistui syntymäpäiville. Sen sijaan isovanhemmat prinssi Charles ja herttuatar Camilla eivät päässeet juhliin, sillä he olivat vuotuisella kesämatkallaan Skotlannissa.

Äidinpuoleiset isovanhemmat, Michael ja Carole Middleton ja Katen veli James kuitenkin osallistuivat syntymäpäiville. Juhlissa oli myös Williamin serkku Zara Phillips, prinsessa Annen tytär, sekä hänen aviomiehensä Mike Tindall – he ovat Georgen kummeja.

Brittimedian mukaan Catherine on itse leiponut kakun juhliin.

Lyhyessä viestissä William ja Catherine kiittivät kansaa onnentoivotuksista ja pikkuprinssin kuluneen vuoden aikana saamista huomionosoituksista.

Jo viikonloppuna hovi julkaisi virallisia juhlakuvia Georgesta. Kuvista ilmenee muun muassa se, että pikkuprinssi on oppinut jo kävelemään. Kuvat oli otettu kaksi viikkoa sitten Lontoon Luonnonhistoriallisessa museossa, jossa Georgen kerrottiin olleen erityisen kiinnostunut perhosista. Kuvat ovat Yle Uutisten koostamalla videolla Georgen ensivuodesta.

George Alexander Louis of Cambridge syntyi Lontoon St. Maryn sairaalassa 22. heinäkuuta 2013 kello 16.24. Prinssi painoi syntyessään 3800 grammaa. Hänet kastettiin lokakuussa ja keväällä hän osallistui ensimmäiselle viralliselle ulkomaanmatkalleen Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Kate ja William ovat osallistuneet lapsensa kasvatukseen itse ja ovat paljastaneet, että George on melkoinen villikko, joka ei haluaisi nukkua paljon. Pari haluaisi antaa lapselle niin tavallisen kasvatuksen kuin se vain suinkin on mahdollista.