Australia: Lentokoneen putoamispaikalla ehkä vielä paljon ruumiita

Edelleen on epäselvää, montako koneturman uhria on yhä putoamispaikalla Itä-Ukrainassa, sanoo Australian pääministerin Tony Abbott. Hollannin viranomaisten mukaan Harkovassa on ainakin 200 ruumista.

MH17-lennolla menehtyineiden muistoksi tuotuja kukkia Schipholin lentokentän edustalla Amsterdamissa 22. heinäkuuta. Kuva: Robin van Lonkhuijsen / EPA

Australian pääministerin Tony Abbottin mukaan on yhä epäselvää, kuinka monta koneturman uhrin ruumista on kuljetettu turmapaikalta Ukrainan Harkovaan. Tiedossa ei myöskään ole, kuinka monta ruumista on vielä Itä-Ukrainassa matkustajakoneen putoamispaikalla.

Malaysia Airlinesin lennon MH17 turmapaikalla on Abbottin mukaan mahdollisesti vielä paljon ruumiita. Hollantilaisten viranomaisten mukaan ainakin 200 ruumista on tuotu Harkovaan.

Harkovaan kuljetetuille ruumiille valmistellaan paraikaa lähtöseremoniaa, sillä ne on määrä viedä lentoteitse Hollantiin tänään. Ukrainan mukaan seremonia järjestetään kello 11 paikallista aikaa Harkovan lentokentällä.

298 ihmistä kuoli, kun Malaysia Airlinesin matkustajakone ammuttiin ohjuksella alas Itä-Ukrainan yllä viime torstaina. Kone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin.