Terassit kilpailevat erikoisuuksilla – Ompele rantakassi tai maista vohveli!

Kaupunkiravintoloiden kesäterassit kilpailevat asiakkaista helteillä uimarantojen kanssa. Kova kuumuus hillitsee terassien suosiota päivisin. Kesäkuussa kävijämääriä vähensi koleus. Kokkolassa asiakkaita houkutellaan erikoisuuksilla, joita voivat olla rantakassien ompeleminen tai vohvelit.

ilmiöt
Terassit kilpailevat hellesäällä uimarantojen kanssa asiakkaista.
Petri Puskala / YLE

Alkukesällä lounasravintoloiden terassit kärsivät koleudesta. Tuulinen sadesää ei juuri houkutellut monenkaan ravintolan asiakkaita istuskelemaan ulkosalle. Kokkolalaisessa Vohvelikahvilassa kuitenkin hieman yllätyttiin, sillä asiakkaita kävi jopa viimevuotista enemmän.

– Ihmiset taisivat osata varautua, että pitää pukeutua lämpimästi, että tarkenee syödä ulkona. Tänäkin kesänä viime vuoden kävijämäärien uskotaan ylittyvän, kertoo Vohvelikahvilan työntekijä Mia Puutio.

Puutio kuitenkin myöntää, että helle vähentää nyt kävijöiden määrää samalla tavalla kuin sade.

– Kuumalla säällä rannat vetävät ihmisiä eikä kaupungilla ehkä liikuta niin mieluusti.

Vohvelikahvilalla on menossa 11. kesä Kokkolassa. Kahvilan pitäjät arvelevat, että erityinen ympäristö museo- ja näyttelytilojen lähellä sekä vohvelit ovat se erikoisuus, joka ehkä houkuttelee kävijöitä.

Terassiravintolat haluavat erottautua ja keksivät erikoisuuksia, joita muilla ei ole. Kokkolassa Rosson terassilla voi bongata ompelukoneen, jolla asiakas voi ruokaa odotellessaan ommella rantakassin. Lapset puolestaan voivat onkia altaasta muovisia kaloja.

– Huippukesää tästä ei tule, mutta ihan ok-kesä kuitenkin, sanoo ravintolapäällikkö Tiina Huopana Rossosta.