Jyväskylän MM-ralliin valmistautuva kartturikonkari vaikeasta kaudesta: ”Ei ole mitään syytä pyöriä itsesäälissä”

Citroënilta kuluvaksi kaudeksi Fordille palanneiden Mikko Hirvosen ja hänen kartturinsa Jarmo Lehtisen kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Orimattilalainen Lehtinen vakuuttaa, että motivaatio on edelleen korkealla, vaikka viimeiset vuodet ovat menneetkin enemmän tai vähemmän penkin alle.

urheilu
Jarmo Lehtinen, kartturi, Mikko Hirvonen, ralli, MM-ralli, Jyväskylän MM-ralli
Erno Laisi / Yle

Ralliautoilija Mikko Hirvosen kartturi Jarmo Lehtinen näyttää levolliselta. Takana on kolmen viikon huili rallista. Mies on lomaillut perheineen niin kotona Orimattilassa kuin ulkomaillakin.

– Perhe sai houkuteltua ulkomaille, vaikka itseäni ei ylimääräinen lentäminen hirveästi kiinnosta, ympäri vuoden työnsä puolesta matkustava Lehtinen virnistää.

Vaikka Lehtisen ulkokuoresta on vaikea havaita minkäänlaisia murheita, niin kartturin töitä rallin MM-sarjassa jo yli vuosikymmenen tehneen orimattilalaisen sisällä kiehuu.

Vain kerran olemme olleet podiumilla. Ei voi ollla muuta kuin todella pettynyt.

Jarmo Lehtinen

– Kausi on mennyt surkeasti, kuuluu kokeneen kartturin tyly linjaus.

– Ei ole ollut yhtään sitä, mitä odotimme. Kaksi ensimmäistä kilpailua meni säätäessä, koska sopimusasiat ratkesivat niin lähellä kautta.

Viiden sorarallin putki piti olla Hirvosen ja Lehtisen kauden käännekohta. Palkintopallipaikkoja odotettiin jokaisesta kilpailusta.

– Vain kerran olemme olleet podiumilla. Ei voi ollla muuta kuin todella pettynyt. Kun auto on ollut hyvä, niin olemme itse onnistuneet hölmöilemään ja kun itse olemme onnistuneet, niin auton kanssa on ollut ongelmia, Lehtinen pyörittelee jopa hieman huvittuneena.

– On ollut huonoa tuuriakin paljon.

Volkswagenin ylivoimaa

Volkswagen on ottanut paikkansa MM-sarjan ylivoimaisena ykköstallina. Merkkimestaruus on käytännössä varmistunut, vaikka kilpailuja on vielä kuusi jäljellä.

Henkilökohtaisesta mestaruudestakin kamppailee kaksi Volkswagen-kuljettajaa.

Sebastien Ogierin mestaruus näyttää tällä hetkellä Jari-Matti Latvalan voittoa todennäköisemmältä, mutta Lehtinen toteaa suomalaisenkin kamppailevan yhä mestaruudesta.

– Ei se vaadi kuin yhden epäonnistumisen Ogierilta, niin Jari-Matti on vielä pelissä mukana.

Vaikka Volkswagen-kuljettajat ovat voittaneet jokaisen tämän kauden seitsemästä kilpailusta, ei heidän autonsa ole aivan ylivoimaisia, kertoo Lehtinen.

– Heillä on koko paketti hyvin kasassa, vaikka auto ei olekaan kuin hieman muita edellä.

Hinkua takaisin palkintopallille

Jyväskylän MM-ralli ajetaan ensi viikolla. Hirvosen ja Lehtisen tavoite on yltää kotikilpailussa palkintopallille. Helpolla ei paikka kolmen parhaan joukossa irtoa, puhumattakaan keskimmäisestä korokkeesta.

Jos olen rehellinen, niin en edes lähtisi kilpailemaan, jos en luottaisi mahdollisuuksiimme.

Jarmo Lehtinen

– Volkswagenin lisäksi Citroënilla on hyvät kuljettajat ja autot. Vähimmäistavoite on kuitenkin palkintopallilla. Jos olen rehellinen, niin en edes lähtisi kilpailemaan, jos en luottaisi mahdollisuuksiimme.

Lehtinen nauttii kilpailemisesta kotimaassaan. Jyväskylä on yksi kauden kohokohdista. Myös sarjan muut kuljettajat ja katto-organisaatio arvostavat Suomen MM-osakilpailua. Lehtistä ei harmita, vaikka Lahdessa ei tänä kesänä ajetakaan.

– Varsinkin viime kaudella Lahden osuus oli pakkopullaa. 13 kilometrin takia tulimme tänne. Se vähän turhautti. Suomen osakilpailu kuuluu Jyväskylään, kuuluu orimattilalaisen komentti.

Puuttuva maailmamestaruus motivoi

Vaikka viimeiset vuodet ovat olleet suomalaiskaksikolle hankalia, niin motivaatiota he eivät ole menettäneet.

– Motivaation kanssa ei ole ollut ongelmia. Mutta kuten elämässä muuten, niin epäonnistumiset turhauttavat rallissakin.

– Luotto omaan tekemiseen on edelleen kova. Ei ole mitään syytä pyöriä itsesäälissä. Tällä hetkellä kaikki ei vain mene niin kuin pitäisi. Se on pala urheilua.

Suomalaisduon sopimus on katkolla. On mahdollista, että edessä on jälleen tallin vaihto.

Lehtinen tiedostaa, että kaksikon arvostus MM-sarjassa on suurta. Päivän tuloskunto ei ratkaise kaikkea, sillä kokemusta arvostetaan muutosten keskellä olevassa MM-sirkuksessa.

– Sarja on käymistilassa, eikä esimerkiksi Fordin jatko MM-sarjassa ole täysin varmaa, Lehtinen paljastaa.

Mikko Hirvonen vauhdissa
Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen kilpailevat ensi viikolla Jyväskylän MM-rallissa.EPA

45-vuotias Lehtinen on kiertänyt rallimaailman kaikki kolkat useaan otteeseen. Mikä saa miehen lähtemään vuosi toisensa jälkeen 11 kuukautta kestävään rääkkiin?

– Totta kai maailmanmestaruus on yksi motivaation lähteistä. Suurin syy jatkaa on rakkaus ja intohimo tähän lajiin. Pistoksen sain, kun poikana penkalta katselin autoja. Siitä on tullut vuosien saatossa elämäntapa. Ensin se oli harrastus ja sittemmin ammatti.

– Olen luvannut itselleni, että niin kauan tätä työtä teen, kun ei yhtenäkään aamuna harmita lähteä duuniin.

Lehtinen vakuuttaa edelleenkin innostuvansa yksittäisistä kilpailustakin.

– Kai tuolta korvien välistä jotain puuttuu. Ikuinen pikkupoika tai jotain, mies virinistää koputtaessaan päätään.