Hip hop nosti Porin taidemuseon kävijäennätykseen

Porin taidemuseo saavutti jazzviikolla uuden kävijäennätyksensä. Näyttelyihin tutustui festivaalin aikana 1200 pääsylipun maksanutta.

Kotimaa
Chi Modu ja taustalla valokuvia Tupac:ista
Päivi Meritähti / Yle

Porin taidemuseossa kävi Pori Jazz -festivaalin aikana enemmän väkeä kuin koskaan aiemmin yhden viikon aikana. Museo ylitti kaksi vuotta sitten tehdyn kävijäennätyksen täpärästi. Maksullisissa näyttelyissä kävi viime viikolla 1200 henkilöä, mikä on 4 enemmän kuin kaksi vuotta sitten järjestetyn festivaalin aikana. Muihin vuosiin verrattuna kasvu on huomattavasti selkeämpi.

– Jazzviikko on selkeästi vuoden kiireisin viikko. Kaksi vuotta sitten oli huippuvuosi, mutta nyt sekin ylittyi. Normaalisti festivaaliviikon kävijämäärä on muutama sata henkilöä vähemmän, kertoo taidemuseon palvelupäällikkö Anu Lankinen.

Chi Modun valokuvat kiinnostivat yleisöä

Lankisen mukaan ehdottomasti suurin vetonaula on tänä vuonna ollut amerikkalaista hip hop- ja rap-kulttuuria kuvaava Chi Modun valokuvanäyttely.

Taidemuseon seinien sisällä vieraili festivaaliviikon aikana yhteensä lähes 7500 ihmistä. Suurin osa heistä vieraili maksuttomassa näyttelyssä, kahvilassa tai museokaupassa.