Broadcomin maajohtaja ja pääluottamusmies yhtä mieltä: Tuote olisi kunnossa

Broadcom irtisanoo 600 Suomesta. Pääluottamus Lauri Louhivirran mukaan liiketoimintansa Suomessa alas ajavan Broadcomin tuote on kaikilta ominaisuuksiltaan hyvä laite. Yhtiön Suomen maajohtaja Heikki Tenhunen muistuttaa, että investoinnit ja sitä myötä riskit ovat alalla suuret.

Kotimaa
Renesasin työntekijät kävelevät henkilöstöinfoon.
Kirsi Karppinen / Yle

Suomessa modeemiliiketoimintansa lopettavan Broadcomin Oulun toimipisteen ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Lauri Louhivirta pitää lakkautuspäätöstä murheellisena.

– Onhan se murheellista. Puhutaan tavallaan ydinjoukosta, joka on selvinnyt noin kymmenestä yt-kierroksesta, Louhivirta sanoo.

Työt ovat loppumassa Broadcomin päätöksen myötä Suomessa 600 henkilöltä. Oulusta työtä vaille on jäämässä 430 henkilöä.

Toivoa toiminnan jatkumisesta tavalla tai toisella on niin kauan, kuin organisaatio on hengissä, Louhivirta sanoo. Pärjääminen ei ole hänen mukaansa ainakaan tuotteesta kiinni.

– Meillä on kilpailukykyinen tuote: pienempi, nopeampi, tehokkaampi. Kaikilla parametreilla toimiva kampe. Yhtiö sitten päättää omista intresseistään, että mitä se sille tekee.

Myös Broadcomin Suomen maajohtajan Heikki Tenhusen mukaan Broadcomilla on Suomessa huippuosaamista.

– Tiedän, että meidän tuote on todella maailman kärjessä tänä päivänä, vaikka sillä ei vielä saatukaan kaupallista menestystä.

Tenhunen huomauttaa, että Broadcom toimii erittäin kilpailulla alalla, jossa investoinnit ja investointiriskit ovat suuria.

– Tässä vaiheessa ei ole nähty, että voitaisiin saada riittävä tuotto investoinnille.