Keskustelu Särkänniemen delfiineistä voi vaikuttaa uuteen eläinsuojelulakiin

Eläinsuojelulakia valmistelevassa työryhmässä on alustavasti keskustelu siitä, pitäisikö rajoittaa eri eläinlajien käyttöä eri käyttötarkoituksissa. Työryhmän esityksen pitäisi olla valmis vuoden loppuun mennessä.

Kotimaa
Kaksi delfiiniä ja kouluttaja delfinaarion altaassa.
Yle

Tampereen Särkänniemen huvipuiston delfinaariosta käytävä yhteiskunnallinen keskustelu voi vaikuttaa valmisteilla olevaan eläinsuojelulakiin.

– Totta kai meidän täytyy seurata keskustelua, sanoo maa-ja metsätalousministeriön eläinlääkintöylitarkastaja Tiina Pullola.

Pullola pitää hyvänä sitä, että eläinsuojeluasiat nousevat laajaan keskusteluun ja kiinnostavat kansalaisia.

Työryhmä pohtii eläinlajien käyttörajoituksia

Eläinsuojelulakia ollaan parhaillaan kokonaan uudistamassa. Eläinsuojelulakityöryhmässä on alustavasti keskusteltu siitä, pitäisikö eri eläinlajien käyttöä eri käyttötarkoituksissa voida rajoittaa.

– Sen tarkemmin ei ole keskusteltu siitä, että millaisia pitomuodot olisivat ja mistä eläinlajeista olisi kyse, Pullola sanoo.

Lähtökohta on se, että eläinlajia voidaan käyttää tiettyyn tarkoitukseen vain, jos sille pystytään luomaan sopivat olosuhteet.

Pullolan mukaan työryhmän työ on vielä kesken, mutta esityksen pitäisi olla valmis vuoden loppuun mennessä.

Tampereella kerätään nimiä kuntalaisaloitteeseen, joka vaatii kaupunkia tekemään selvityksen delfinaarion tulevaisuudesta.