1. yle.fi
  2. Uutiset

Nokia on kasvattanut liikevoittoaan

Matkapuhelimistaan luopunut Nokia on kasvattanut liikevoittoaan. Yhtiö teki voittoa huhti-kesäkuussa 284 miljoonaa euroa, kun se oli 12 miljoonaa euroa vuotta aiemmin vastaavaan aikaan.

talous
Nokian mainoslakana rakennuksen seinässä
Yle

Matkapuhelintoiminnoistaan luopunut Nokia onnistui tekemään huhti-kesäkuussa voittoa liikevaihdon supistumisesta huolimatta.

Huhti-kesäkuun raportoitu liikevoitto oli 284 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin vastaavaan aikaan 12 miljoonaa euroa.

Liikevaihto pieneni samaan aikaan seitsemän prosenttia. Yhtiö tekee siis bisnestä entistä kannattavammin. Nokian koko myynti supistui vähän alle kolmen miljardin euron.

Nokian kassa kasvoi huomattavasti ja oli 6,5 miljardia euroa. Yhtiö sai keväällä päätökseen kännykkätoimintojensa myynnin Microsoftille.

Nokian on veikkailtu ostavan japanilaisen Panasonicin verkkoliiketoiminnan, mutta sitä ei kommentoitu tulostiedotteessa.

Suri: Koko vuoden tulos ylittää oman tavoitteen

Yhtiön toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan Nokia suhtautuu tulevaisuuteen hyvin luottavaisesti. Suri odottaa koko vuoden tuloksen jopa ylittävän yhtiön asettaman tavoitteen.

Surin mukaan yhtiö jatkaa edelleen panostamistaan autoihin tarkoitettuihin karttapalveluihin.

Nykyisen Nokian verkkotoiminnat muodostavat valtaosan yhtiöstä. Nokia verkkoyhtiön liikevaihto on runsaat 2,5 miljardia euroa.

Karttoihin keskittyvän HEREn liikevaihto on runsaat 200 miljoonaa. Networksin myynti supistui kahdeksan prosenttia vuotta aiemmasta. Karttojen myynti on pysynyt ennallaan.

Korjaus: Nokian huhti-kesäkuun liikevoitto oli 12 miljoonaa euroa vuotta aiemmin vastaavaan aikaan. Jutussa luki aluperin, että liikevoitto olisi ollut 12 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Lue seuraavaksi