1. yle.fi
  2. Uutiset

Päijät-Hämeen keskussairaalan remontti ja laajennus alkavat elokuussa

Jatkossa sekä sydäntoimenpiteet, sydänpoliklinikka että sydäntutkimus keskittyvät samaan yksikköön. Kun hoitotilat sijaitsevat entistä tiiviimmin, poliklinikkakäyntien ja sydäntoimenpiteiden määrää voidaan lisätä.

terveys
Päijät-Hämeen keskussairaala - ulkokuva
YLE / Lahti

Sydänpotilaille halutaan tarjota entistä keskitetympää ja nopeampaa palvelua Päijät-Hämeessä. Sydänkeskuksen ja fysiatrian tiloja aletaan peruskorjata elokuun alussa ja tilat valmistuvat ensi vuoden lopulla.

Jatkossa sekä sydäntoimenpiteet, sydänpoliklinikka että sydäntutkimus keskittyvät kaikki samaan yksikköön. Kun hoitotilat sijaitsevat entistä tiiviimmin, sekä poliklinikkakäyntien että sydäntoimenpiteiden määrää voidaan lisätä.

Myös fysiatrian yksikkö vaatii remonttia, sillä 70-luvulla rakennetut tilat eivät täytä nykyvaatimuksia.

Dialyysin potilasliikenne muuttuu

Perusparannustöiden ajaksi dialyysin nykyinen kulkuovi suljetaan ja kulku ohjataan Keskussairaalankadun puoleisesta ovesta. Lisäksi nykyinen autopaikoitus poistetaan käytöstä ja autopaikat varataan jatkossa P1-alueelta.

Päijät-Hämeen keskussairaalan taakse rakennetaan myös uudisrakennus, johon sijoitetaan apteekki ja tilat ruumiinavausten tekemiseen. Uudisrakennus valmistunee vuoden 2016 maaliskuussa.

Lue seuraavaksi