1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhteys Air Algérien matkustajakoneeseen katkennut – koneessa tiettävästi 116 ihmistä

Algerian virallisen uutistoimiston mukaan kone katosi 50 minuuttia nousun jälkeen.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Algerian virallinen uutistoimisto APS kertoo, että yhteys Air Algérien koneeseen on katkennut. Alustavien tietojen mukaan koneessa oli 110 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä.

Algerialaisen lentoyhtiön lento AH5017 lähti Burkina Fason pääkaupungista Ouagadougousta torstaina. Algerian pääkaupunkiin Algeriin matkalla ollut kone katosi tutkasta noin 50 minuuttia nousun jälkeen.

Uutistoimisto Reutersin algerialaisen viranomaislähteen mukaan koneeseen oltiin viimeksi yhteydssä, kun se oli Malissa sijaitsevan Gaon yllä.

Koneen tyypistä on vielä epäselvyyttä. Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä on DC-9, mutta Reutersin mukaan Airbus A320. Koneeseen mahtuu 135 matkustajaa. Säätietojen mukaan Ouagadougoussa on ollut ukkosmyrskyjä.

Lentokoneen omistaa espanjalainen lentoyhtiö Swiftair.

Lentoyhtiötä lähellä oleva lähde kertoi AFP:lle, että lentäjiä pyydettiin käyttämään kiertoreittiä koneen ollessa Malin ilmatilassa lähellä Algerian rajaa.

– Syynä kiertoreittiin oli huono näkyvyys ja se, ettei kone törmäisi toiseen Algiers-Bamako-reitillä olleeseen lentokoneeseen.

Yhtiö on ottanut käyttöön "hätäsuunnitelman" lennon AH5017 etsinnässä.

Air Algérien verkkosivut kaatuivat, kun tieto koneen katoamisesta levisi.

Yle Uutiset seuraa tilannetta.