Nokia Technologies saa uuden johtajan

Libanonissa syntyneellä Haidamuksella on pitkä kokemus innovaatiohankkeista Dolby Laboratories -yhtiössä. Hän aloittaa Nokia Technologies -liiketoiminnan johtajana 3.9.2014.

talous
Ramzi Haidamus
Ramzi HaidamusNokia

Nokia kertoi torstaina nimittäneensä Technologies-liiketoimintansa johtoon Ramzi Haidamuksen. Haidamuksesta tulee samalla myös yhtiön johtokunnan jäsen.

Libanonissa syntynyt ja 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin muuttanut Haidamus on tehnyt valtaosan urastaan Dolby Laboratories -yhtiön palveluksessa. Hänen aikanaan firma kasvoi 72 miljoonan dollarin yrityksestä lähes miljardin dollarin pörssiyhtiöksi.

Haidamus on työskennellyt Dolbyssa viimeksi johtotehtävissä. Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan hänellä "on erinomainen yhdistelmä teknologiaosaamista, johtamistaitoa ja innovaatiokokemusta johtamaan huippuluokan teknologialiiketoimintaamme".

– Nämä asiantuntijat ovat luoneet yli puolet Nokian viimeaikaisista patenteista ja ovat johtavia asiantuntijoita monilla olennaisilla Internetiin kytketyn maailman mahdollistavilla alueilla, Haidamus luonnehtii uutta työpaikkaansa.

Haidamus aloittaa tehtävässään 3.9.2014. Nokia Technologies kehittää ja lisensoi yhtiön innovaatioita.