Helle ja aurinko hellivät Vauhtiajoja

Suomen kesätapahtumat ovat alttiita säälle. Jos sataa, niin yleisökato on taattu. Nyt alkavia Seinäjoen Vauhtiajoja ei sade uhkaa. Luvassa on helteinen viikonvaihde ja se ilahduttaa tapahtuman promoottori Kalle Keskistä.

viihde
Promoottori Kalle Keskinen Vauhtiajojen päälavan edustalla.
Promoottori Kalle Keskinen uskalsi lisätä tapahtumaa yhdellä päivällä. Vauhtiajoilla musiikki soi tänä vuonna jo torstaina.Jussi Mustikkamaa/Yle

Seinäjoen Vauhtiajojen promoottori Kalle Keskinen myöntää, että ulkoilmatapahtuman järjestäjälle sää tuottaa aina päänvaivaa. Sää on se mikä se on.

- Säälle tapahtumajärjestäjä ei voi koskaan mitään, nyt on tosi hyvä juttu, että kelit ovat meidän puolella, Keskinen sanoo.

Vauhtiajot aloittaa tänä vuonna artistiesiintymiset jo torstaina. Tapahtuman kasvattaminen yhdellä päivällä oli tietoinen riski, jonka Kalle Keskinen halusi ottaa.

- Viime vuonna meillä oli perjantai ja lauantai lähes loppuunmyytyjä, siksi oli kasvu omasta mielestäni järkevää. Tänään se nähdään, ainakin ennakkomyynti on ollut hyvä.

Vauhtiajot ovat kaksinapainen tapahtuma, toisessa pääosassa on musiikki ja toisessa vauhdikkaat rata-ajosarjat Seinäjoen Kapernaumin teollisuusalueella.

Merkittävä taloudellinen tekijä

Aalto-yliopisto tutki muutama vuosi sitten Provinssirockin, Tangomarkkinoiden ja Vauhtiajojen tuoman taloudellisen hyödyn Seinäjoen seudulle. Kolme isoa kesätapahtumaa jättävät alueelle suoraan tai välillisesti noin 19 miljoonaa euroa. Kalle Keskinen arvioi, että Vauhtiajojen osuus tästä on nykyään yli seitsemän miljoonan euron luokkaa.

- Kyllä tapahtumilla on näkyvyyden lisäksi suuri merkitys, Keskinen toteaa.

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ry:llä on vastuu Vauhtiajojen katuratakilpailusta. Epua:n Juha Hautala on tyytyväinen, että Kapernaumin teollisuusalueelle rakennetulla katuradalla kilpaillaan pitkästä aikaa SM-pisteistä. Luvassa on useita eri katuautorataluokkien lähtöjä.

- Tämä tuo sinne uusia kilpailijoita, jotka eivät ole ennen olleet ajamassa Vauhtiajoilla, varmasti nyt on ihan riittävästi nähtävää, Hautala lupaa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus