1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nopeat syövät hitaiden mansikat

Kilpailu mansikoista on alkanut, kun pääsatokausi kallistua lopulleen. Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan mansikkatilanne on kaupoissa huono. Pienemmissä rasioissa marjoja vielä saa, mutta isoja laatikollisia kesäherkkua voi olla haastava löytää.

Kotimaan uutiset
Mansikoita myynnissä.
Jyki Lyytikkä / Yle

Oikkuileva sää on pitänyt mansikanystävät kiireisenä. Toisinaan on pitänyt poimia marjat nopeasti rankkasateen alta, nyt vauhdilla helteen vuoksi. Niinikään uhka pienestä sadosta, on saanut marjastajat liikkeelle.

Nyt vauhtia joutuvat pitämään myös ne, jotka haluavat ostaa mansikat valmiina kaupasta. Paikoin marjat ovat päässeet loppumaan kaupoista jo päivän ensimmäisten tuntien aikana. Seinäjoella K-Citymarket Jouppi joutui sulkemaan ulkopuolella olevan mansikanmyyntipaikan tältä päivältä ennen aikojaan.

– Mansikoista on todella kova pula. Pääsato on jokapaikasta myyty, kertoo hedelmä ja vihannesosaston vastaava, Marja Vesiluoma Seinäjoen K-Citymarket Jouppista.

Esimerkiksi Halpa-Halliin myyntiin saadut määrät ovat olleet jopa alle puolet tilatusta määrästä. Sekä K-Citymarket Joupissa että Halpa Hallissa pieniä määriä mansikoita tulee vielä myyntiin, mutta viiden kilon laatikoita on haastava löytää.

– Pääsato meni niin nopeasti ohi, etteivät kuluttajat ehtineet reagoida. Nyt tulee paljon kyselyitä mansikoiden suhteen, kun marjoja ei enää juuri ole, kertoo Vesiluoma.

Lue seuraavaksi