Runkosarjan toinen puolisko käynnistyy - Wasa Royals luottavaisena peleihin

Wasa Royalsin virallinen tavoite tälle kaudelle oli päästä amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan välieriin. Päävalmentaja Seppo Evwaraye uskaltaa nostaa tavoitetta jo hiukan korkeammalle: nyt tavoitellaan jo voittoja. Unelmissa siintävät myös Vaahteraliigan paikallispelit Vaasan ja Seinäjoen välillä.

urheilu
amerikkalainen jalkapallo kädessä heittoasennossa
YLE / Nina Keski-Korpela

Wasa Royals saa kotikentällään Vaasassa vieraakseen viikonloppuna amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan sarjakakkosen Hyvinkää Falconsin. Sunnuntainen peli aloittaa I-divisioonan runkosarjan toisen eli jälkimmäisen puoliskon. Tulevissa otteluissa ratkaistaan mm. kotiedut välieriin ja finaaliin.

– Luottavaisin mielin lähdetään. Pari kaveria on tullut takaisin lasaretista ja saadaan jalkeille iskukykyinen joukkue. Tämän viikon harjoitukset on olleet hyviä ja niissä on ollut kivan lämmin, joten on saatu totuteltua myös viikonloppuna odotettavissa olevaan säätilaan, sanoo joukkueen päävalmentaja Seppo Evwaraye.

– Hyvinkää on pahin uhka meillle tässä vaiheessa ja jos hävitään heille, sekä kömmähdetään jossain vielä myöhemmin, voi olla että runkosarjan voitto lipeää meidän käsistämme. Jos voitetaan nyt, ollaan mielestäni aika vahvoilla, Evwaraye arvelee.

Hyvä kausi - uudet haaveet

Seppo Evwarayen mukaan runkosarjan voitosta uskalletaan nyt Wasa Royalsissa jo unelmoida. Vaikka kauden virallinen tavoite asetettiinkin kauden alkaessa alemmaksi.

– Ei ollut kauden alkaessa realistista haaveilla runkosarjan voitosta. Meidän lajissa voimasuhteet muuttuu nopeasti. Ilmoitimme viralliseksi tavoitteeksi, että pitää päästä välieriin ja se näyttää nyt todennäköiseltä. Onhan tämä ollut aivan unelmakausi, Evwaraye sanoo ja kehaisee myös kotiotteluihin tiensä löytäneen yleisön määrää ja merkitystä pelien tunnelman luojana - myös pelaajille. Wasa Royalsin molemmissa peleissä Kaarlen kentällä on ollut yli 800 katsojaa.

– Kun miettii, että kyseessä on edelleen runkosarja, niin tuo määrä on aivan mahtava, Seppo Evwaraye hehkuttaa.

Vaasa vastaan Seinäjoki

Seinäjoen Crocodiles pelaa amerikkalaisen jalkapallon pääsarjassa eli Vaahteraliigassa. Sinne palaa myös vaasalaisten mieli. Wasa Royals - Crocodiles -otteluissa olisi "sitä jotain" uskoo myös Seppo Evwaraye.

– On ne (paikallispelit) tulossa. Meidän tavoitteemme on nousta liigaan 2016. Silloin pitäisi olla paketti liigavalmis, Evwaraye sanoo.

– Seinäjoen Crocodiles on tunnin matkan päässä ja paikalliskamppailut on lajin kuin lajin suola. Niissä pääsee vähän rehentelemään pikkuveljelle tai -serkulle, että kuka on alueen herra. Kilpailu parantaa organisaation toimintaa ja on kaikin puolin positiivinen asia, Seppo Evwaraye naurahtaa.

Vaan, mitä jos Wasa Royalsin liiganousu 2016 aikaistuisikin vuoteen 2015?

– No, se olisi teoreettisesti mahdollinen, mutta käytännössä... Se vaatisi paljon ponnistuksia. Viime vuonna kakkosesta ykköseen oli semmoinen 30000 euron hyppy ja tässä olisi varmaan suunnilleen samanlainen. Toki, jos katsojakeskiarvo pysyisi suunnilleen samanlaisena ja liigapeleissä vähän nousisikin, niin miksei, Seppo Evwaraye pohtii.

– Uskon, että se on kysymys, mihin palataan kauden lopussa. Jos, ja kun, on voitettu koko homma ja liigapaikka tarjoutuu, niin keskustellaan sitten lähemmin siitä, Evwaraye toteaa.