1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Työntekijöiden surmat järkyttivät  Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen väen

Tämä oli mielettömän suuri järkytys, mitä ei meinannut uskoa todeksi. Näin sanoo Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen kahden järjestön työntekijän surmista Afganistanissa. Naiset olivat käynnistämässä maassa mielenterveystyötä. Järjestö ei vielä halua ennakoida miten työ jatkuu.

Kotimaan uutiset
Surulipus Ryttylässä Kansanläehtyksen pihassa
Timo Leponiemi / Yle

Afganistanissa tapahtuneet naistyöntekijöiden surmat tulivat suurena järkytyksenä Hausjärven Ryttylään, joka on Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen pääpaikka.

Kaksi avustustyöntekijää surmattiin Afganistanissa tänään ampumalla. Surmatut olivat Hausjärvellä pääpaikkaansa pitävän kansanlähetyksen avustustyötekijöitä.

– Naiset ovat olleet avustustyössä maassa, eli tekivät sosiaalityötä. He yrittivät aloittaa maassa mielenterveystyötä, kehittää sosiaalityötä ja tukea naisten asemaa etsimällä naisille toimeentulomahdollisuuksia. Se tässä onkin suurin tragedia, että ihmiset jotka haluavat mennä auttamaan, heille tehdään näin, kertoo naisten tehtävistä lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

– Tämä on ollut iso menetys. He rakastivat tuota köyhää maata ja sen kansaa. He olivat pitkäaikaisia työntekijöitä, jotka olivat olleet maassa vuosikausia. Viime aikoina muuta uhkaa ei ole kohdistunut työntekijöihimme. Työ tietenkin jatkuu, mutta tämä on ollut suuri kolaus. Sitä se etenkin on ollut omaisille. Työn jatko tulee pohdittavaksi myöhemmin.

– En voi vielä kertoa mistä uhrit olivat ja keitä he olivat. Haluamme itsekin tarkempaa tietoa tapahtumista, sanoo Mika Tuovinen.

Lue seuraavaksi