Kuuma keli vaatii taukoja työhön

Pitkän hellejakson aikana monien työpaikkojen sisätilat käyvät tukalan kuumiksi. Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajan toimenpiteisiin, kun sisälämpötila kohoaa yli 28 asteen.

Työturvallisuuslainsäädäntö
Jäätelökioskin myyjä
Simo Pitkänen / Yle

Helteiden tuoma kuumuus kiusaa monia työpaikkoja. Ilmastoimattomissa tiloissa lämpötilat voivat nousta pitkälle yli kolmenkymmenen asteen.

Jyväskylässä jäätelökioskissa työskentelevä Nea Piili tietää asian omakohtaisesti.

– Sellaiseen 40 asteeseen se lämpötila nousee kuumimpina aikoina. Kyllä se vähän raskasta on, meinaa ottaa fyysisen kunnon päälle. Vaikka yrittäisikin juoda vettä tosi paljon, niin kyllä se silti heikottaa kun on niin kuuma, Nea kertoo.

Kyllä se vähän raskasta on, meinaa ottaa fyysisen kunnon päälle.

Nea Piili

Heikentyneen työviihtyvyyden lisäksi liian kuumassa työskentely voi lisätä sairastumis- ja tapaturmariskiä. Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajan toimenpiteisiin, kun sisälämpötila kohoaa yli 28 asteen. Käytännössä se tarkoittaa lisääntyneitä taukoja.

–Ei se tauko ole kuitenkaan sitä varten, että saa jättää työt tekemättä. Tauon funktio on se, että saisi lämpökuormitusta laskettua. Sen voi tehdä menemällä viileämpään tilaan ja huolehtimalla nestetasapainosta. Ja joskus jos pystyy liikkumaan, niin se pieni ilmavirta iholla tuntuu ihan mukavalta, kertoo Länsi-Suomen aluehallintaviraston työsuojelun ylitarkastaja Ulla Reina-Nuutila.

Jos lämpötila nousee korkeaksi, työntekijän pitäisi pystyä pitämään 15 minuutin tauko kerran tunnissa. Käytännössä tauon pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa.

–En ole kauheasti pitänyt taukoja, vaikka kyllä me varmaan saisimme pitää. Tuossa kun on jono koko päivän niin ei sitä ehdi. Aika pitkälti painetaan menemään vaan koko päivä, Nea kertoo.