Tulli: Asetakavarikko sisälsi ohjusten hakupäitä

Tulli pysäytti Ukrainaan matkalla olleen lentorahtilähetyksen kesäkuun lopussa. Tapausta tutkitaan puolustustarvikkeiden maastavientirikoksena.

Kotimaa
Tullin Helsinki-Vantaan lentokentällä takavarikoimia ohjuksen hakupäitä. Tulli on sumentanut kuvasta tunnistetietoja.
Tullin Helsinki-Vantaan lentokentällä takavarikoimia ohjuksen hakupäitä. Tulli on sumentanut kuvasta tunnistetietoja.Tulli
Tullin Helsinki-Vantaan lentokentällä takavarikoima ohjuksen hakupää. Tulli on sumentanut kuvasta tunnistetietoja.
Tulli on julkaissut videokuvaa kesäkuun lopussa pysäyttämästään Ukrainaan matkalla olleesta lentorahtilähetyksestä, joka sisälsi ohjusten hakupäitä. Tapausta tutkitaan puolustustarvikkeiden maastavientirikoksena.

Tullin mukaan sen kesäkuun lopussa takavarikoima lentorahtilähetys sisälsi ilmataisteluohjusten hakupäitä, jotka on luokiteltava puolustusmateriaaliksi.

Ukrainaan matkalla olleille tuotteille ei ollut haettu kauttakuljetuslupaa, tulli kertoo.

Tapausta tutkitaan puolustustarvikkeiden maastavientirikoksena. Lentorahtilähetys on takavarikoitu. Jutun esitutkinnan odotetaan kestävän vähintään puoli vuotta.

Takavarikko tehtiin 24. kesäkuuta. Tulli pysäytti Vietnamista Hongkongin kautta saapuneen vähän yli tuhannen kilon lentorahtilähetyksen, jonka määränpäänä oli Ukraina.

Ohjusosien takavarikosta syntyi tiedotussotku, kun presidentti Sauli Niinistö sai lukea takavarikosta ensi tiedot uutisista. Tieto takavarikosta oli jäänyt tullin ja valtioneuvoston tiedotuskeskuksen palloteltavaksi eikä se saavuttanut asianomaisia ministereitä ja presidenttiä ennen asian uutisointia.